Στην ευθεία για την τελική αντεπίθεση: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την πρότασή του για τους νέους

Του Βασίλη Σκουρή

Στην ευθεία για την τελική αντεπίθεση ενόψει των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφετηρία το Συνέδριό του, που πραγματοποιείται οριστικά τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, όπου και θα επισημοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις. Το προσεχές Σαββατοκύριακο, μάλιστα, θα συνεδριάσει για το θέμα η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, που θα καθορίσει τον οδικό χάρτη και το πλαίσιο του Συνεδρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος το Συνέδριο να αποτελέσει ένα εξωστρεφές γεγονός και για το λόγο αυτό προγραμματίζει ένα τετράμηνο δράσης στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει αναπτυξιακά Συνέδρια σε κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με συμμετοχή και περιοδείες του ιδίου, αλλά και με την παρουσία όλων των φορέων της κάθε περιοχής.

-Θα υπάρξει τρίμηνο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα.

Την προσεχή Πέμπτη, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την πρότασή του για τους νέους, σε μεγάλη εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τη σχετική στασιμότητα που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις μικρότερες ηλικίες είναι πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ενώ παρά τις συνεχείς προσπάθειές του με διαρροές περί «πακέτου μέτρων» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατορθώνει να πλησιάσει τη νέα γενιά.

Το προηγούμενο Σάββατο, από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στο Συνέδριο αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του Γραμματέα ο Σωτήρης Αλεξίου, που θα κάνει το διδακτορικό του, ενώ ως φαβορί για τη θέση εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός. Σύμφωνα δε πληροφορίες, θα υπάρχει μεγάλη ανανέωση, αλλά και διεύρυνση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...