Στην Ακρόπολη ο Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε τον πολιτισμό»

Στην Ακρόπολη δίπλα στους αρχαιοφύλακες που συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας, βρέθηκε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, με την κάμερα της εκπομπής «το Πρωινό» να… περιμένει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνοδευόταν από την Κυριακή Μάλαμα, τομεάρχη πολιτισμού.

Ο δημοσιογράφος αρκέστηκε στο να ρωτήσει τον κ. Κασσελάκη τι θα κάνει αν στελέχη του κόμματος καταψηφίσουν το νομοσχέδιο (που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα) για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε όμως στη διαμαρτυρία των αρχαιοφυλάκων, οι οποίοι κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση του ελέγχου και των εκδοτηρίων, δηλαδή πλέον αυτό δεν θα είναι αρμοδιότητα των αρχαιοφυλάκων, αλλά ο έλεγχος των εισιτηρίων παραδίδεται σε ιδιωτική εταιρεία.

«Δεν θέλω να μιλήσω, σας εύχομαι καλημέρα. Είπα ότι είχα να πω πάνω. Τελείως διαφορετική φιλοσοφία για το δημόσιο. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να ιδιωτικοποιήσουμε τον πολιτισμό, αυτά είναι απαράδεκτα, τις ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος των εργαζομένων στην Ακρόπολη είπε στον κ.Κασσελάκη:

«Είναι στα δικά μας καθήκοντα. Δεν έχουν κανένα λόγο να προσλάβουν εταιρεία. Αν το σύστημα δεν υποστηρίζεται σωστά, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Από το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία σύγχυση, ότι τάχα υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και δημιουργούνται ουρές. Δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση των εισιτηρίων και τον έλεγχο».

Στέφανος Κασσελάκης: «Παλεύουμε για δημόσια μνημεία και για αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που κινητοποιούνται ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης κι υποδοχής των μνημείων και των μουσείων επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα. Συζήτησε με τους φορείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ αντάλλαξε σκέψεις με τους εργαζόμενους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, προσπαθώντας να υπηρετήσουν το δημόσιο αγαθό του πολιτισμού σε δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες φύλαξης των κορυφαίων μνημείων και μουσείων της χώρας μας να εκχωρούνται σε εργολάβους, με κατασπατάληση πόρων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, ότι θα δώσει την μάχη για την αποκατάσταση του πολιτισμού ως δημοσίου αγαθού, με στόχο την θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και την χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, ώστε τα μνημεία μας να έχουν την θέση που τους αξίζει.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....