Στα χέρια του ρωσικού στρατού Βρετανός μισθοφόρος

Οι ρωσικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν έναν Βρετανό μισθοφόρο που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια Κoυρσκ της Ρωσίας, μέρος της οποίας ελέγχει το Κίεβο, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο RIA.

«Ένας μισθοφόρος από τη Μεγάλη Βρετανία, που ονομάζεται Τζέιμς Σκοτ Ρις Άντερσον, αιχμαλωτίστηκε. Τώρα μας δίνει στοιχεία», πρόσθεσε η πηγή στο RIA.

Σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ρωσικά κανάλια του Telegram χθες, Κυριακή, ένας νεαρός γενειοφόρος άνδρας, που φορά στρατιωτική στολή και φαίνεται να έχει τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη, δηλώνει στα αγγλικά ότι το όνομά του είναι Τζέιμς Σκοτ Ρις Άντερσον και ότι στο παρελθόν υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την αυθεντικότητα του βίντεο από ανεξάρτητη πηγή, ούτε και τις αναφορές του RIA. Εξάλλου το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο.

Νωρίτερα το BBC είχε μεταδώσει ότι το Φόρειν Όφις ανακοίνωσε πως «στηρίζει την οικογένεια ενός Βρετανού άνδρα μετά τις αναφορές περί κράτησής του».

Οι ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ τον Αύγουστο, εξακολουθούν να ελέγχουν κάποιες περιοχές της. Όμως το Κίεβο επεσήμανε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι έχει χάσει περισσότερο από το 40% των εδαφών που είχε καταλάβει, καθώς οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει σε σειρά αντεπιθέσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα