Στέφανος Κασσελάκης: «Οι νοοτροπίες της χώρας μας επηρεάζονται από τον πολιτισμό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έφερε σε πρώτο πλάον την ανάγκη στήριξης του κλάδου διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς με νομοθετικές προτάσεις, στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Βουλή με συλλόγους εργαζομένων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης.

«Οι νοοτροπίες της χώρας μας επηρεάζονται από τον πολιτισμό. Είστε στο μεταίχμιο της κοινωνικής αλλαγής, γι’ αυτό πρέπει να σας στηρίξουμε», επισήμανε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι αυτό με το οποίο ασχολούνται είναι «κοινωνικό λειτούργημα» και όχι «επάγγελμα».

Ο επιφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αδικίες» που έχουν «υποστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», επισημαίνοντας πως πολλά μέλη του κόμματος έχουν ζητήσει την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος απολογήθηκε που δεν μπόρεσε να το κάνει μέχρι τώρα, ωστόσο, υπογράμμισε πως «από δω και πέρα» θα είναι «προτεραιότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελα και ο σύγχρονος πολιτισμός και η κληρονομιά μας να είναι δυο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό και για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε από δω και πέρα», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να ακούσει τους «προβληματισμούς» των εργαζόμενων του κλάδου και τις προτάσεις τους προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση σχετικών νομοθετικών προτάσεων.

«Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στα θέματα χρηματοδότησης και αναγνώρισης των πτυχίων του κλάδου και σε ό,τι χρειάζεστε για τη σταδιοδρομία σας για να έχετε έναν αντίκτυπο όχι μόνο Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», είπε τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...