Στέφανος Κασσελάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη των θυμάτων του πολέμου»

Δήλωση για την φλεγόμενη κατάσταση στη μέση Ανατολή έκανε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να περιθάλψει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους τραυματίες σε ελληνικά νοσοκομεία.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη των θυμάτων του πολέμου, προσφέροντας περίθαλψη Παλαιστίνιων και Ισραηλινών τραυματιών σε ελληνικά νοσοκομεία και συντονίζοντας τη φιλοξενία οικογενειών, οι οποίες εγκαταλείπουν τις εστίες τους» δήλωσε ο Σ. Κασσελάκης την ώρα που τα ελληνικά νοσοκομεία, την ώρα που αυτά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν καλά καλά ούτε στις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι στους λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηριχθεί από όλη τη διεθνή κοινότητα το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, που προτρέπει όλες τις πλευρές σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προστασία των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, υποστηρίζοντας, παράλληλα, κάθε δυνατή διπλωματική προσπάθεια για την αποφυγή ευρύτερης ανάφλεξης», σημειώνει, τονίζοντας πως «η λογική της “εκδίκησης”, ανεξαρτήτως απωλειών αμάχων, στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, την οποία ανέδειξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, είναι καταστροφική για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να καταβληθούν συγκροτημένες διεθνείς προσπάθειες για κατάπαυση πυρός με σκοπό την επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση ειρηνικής συμβίωσης δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Η απόλυτα καταδικαστέα επίθεση της Χαμάς έπληξε βάναυσα την ασφάλεια Ισραηλινών και Παλαιστινίων και μαζί αυτήν την προοπτική για επανεκκίνηση συνομιλιών. Έχουν δει το φως τής δημοσιότητας αποτρόπαιες ενέργειες από τη Χαμάς, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου».

«Η προοπτική ειρηνικής συμβίωσης δύο κρατών είχε δε, συστηματικά υπονομευθεί την προηγούμενη περίοδο από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, καθώς και την κλιμακούμενη ένταση και τις επιθέσεις κατά παλαιστίνιων αμάχων, με μεγάλες ευθύνες του ισραηλινού κράτους» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....