Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο» (vid)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε το πρωί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Τον κ. Κασσελάκη υποδέχτηκαν η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό -όπως ανέφεραν- την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την υπερπροσπάθεια των γιατρών κάτω από αντίξοες συνθήκες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων καθώς -όπως υπογράμμισε-βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό.

«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πως στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ