Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Βόρεια Μακεδονία: «Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα μείνουν σε ευρωπαϊκή πορεία»

Οι ΗΠΑ έχουν λάβει διαβεβαιώσεις σε όλα τα επίπεδα από το VMRO που επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία ότι θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η δήλωση αυτή έγινε από τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που φιλοξενήθηκε στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council.

Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις, ο αναπληρωτής υφυπουργός εξήγησε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη κατέστησαν απόλυτα σαφή τη θέση τους στη νέα Πρόεδρο της γειτονικής χώρας μετά την ορκωμοσία της. Όπως εξήγησε, το μήνυμα ήταν ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες αναμένουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας θα συνεχιστεί κανονικά και ότι η χώρα θα παραμείνει ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ.

«Και πιστέψτε με, (η Βόρεια Μακεδονία) είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ. Και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις σε όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος, του κύριου κόμματος που κέρδισε τις εκλογές (VMRO), ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο Γκάμπριελ Εσκομπάρ.

Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ τόνισε ότι παραμένει αισιόδοξος μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, κάνοντας λόγο για μια αυξανόμενη επικράτηση του ρεαλισμού.

Όπως είπε «στην πραγματικότητα υπάρχει ένας αυξανόμενος ρεαλισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Έτσι, πιστεύω ότι θα δούμε, και ελπίζω να δούμε, ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχιστεί και θα είναι ο κύριος πολιτικός στόχος της νέας κυβέρνησης. Και καθώς θα το κάνουν αυτό, μπορούν να περιμένουν τη συνεργασία από την πλευρά των ΗΠΑ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...