Στάση αναμονής από τον Αλέξη Τσίπρα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις πρώτες τροχιοδεικτικές κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ.


Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν… αποφεύγουν τον πειρασμό να σχολιάσουν πληθώρα δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα χαμένο όποιος κι αν κέρδιζε την εσωκομματική μάχη στο τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρατηρούν στην Κουμουνδούρου πως η σημερινή συγκυρία δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά που είχε η δεκαετία του 2010 και ιδιαιτέρως η χρονική περίοδος του 2012-2015 που οδήγησε και σε ριζική ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού.


«Είχαμε μια αναδιαμόρφωση του πολιτικού χάρτη η οποία φάνηκε ότι δεν ήταν συγκυριακή. Σκεφτείτε πως από το 2012 μέχρι το 2022 που έρχεται τώρα έχει περάσει μία δεκαετία. Υπάρχουν δέκα γενιές ψηφοφόρων, ιδιαιτέρως στις νεότερες ηλικίες- 90.000 είναι οι νέοι ψηφοφόροι κάθε φορά- που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ κι έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σχετική αυτή η έννοια της πατρότητας των ψηφοφόρων μετά από μία δεκαετία. 
Έχει εμπεδωθεί μια καινούρια πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν “δανεικές” ψήφοι. Ο κόσμος μετακινείται με βάση το πώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, τα συμφέροντά του, ποια είναι η πολιτική του έκφραση, πώς στο ιδεολογικό και στο δικό του, ιδιαίτερο, αξιακό επίπεδο θεωρεί πως ένα κόμμα μπορεί να τον εκπροσωπεί», αναφέρει χαρακτηριστικώς υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως κι αν έχει, αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ξεκινά σήμερα Τρίτη κι ολοκληρώνεται με τη μάχη των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία του Σαββάτου.

Γι’ αυτό κι ο κ. Τσίπρας και τα κομματικά κλιμάκια δεν θα περιοδεύσουν σε κάποια περιφέρεια της χώρας εστιάζοντας στην κοινοβουλευτική μάχη που θα είναι εφ’ όλης της ύλης, αλλά κι εστιασμένη στα τοπικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία που εκπροσωπεί έκαστος βουλευτής
Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ωστόσο, δεν έλειψε και η γκρίνια από την πλευρά της εσωκομματικής πτέρυγας των «53+» γιατί το κόμμα δεν υπερασπίστηκε όπως θα έπρεπε τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στην επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη δήλωσή του πως δεν υπάρχουν ΜΕΘ για VIP και τη μη υπογραφή από την πλευρά του κοινοβουλευτικής ερώτησης για το θέμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα