Σπάει το «αυγό του φιδιού» – Η επάνοδος της μεταμορφωμένης «Χρυσής Αυγής»

Οι αποκρουστικές εικόνες, που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Βόρεια Ελλάδα με τις ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον πολιτών και με τις απειλές εναντίον δύο βουλευτών της ΝΔ από μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του νομοσχεδίου της ισότητας στον γάμο έχει προκαλέσει πίεση και εκφοβισμό σε πολίτες και πολιτικούς από φασιστικούς όχλους.

Συγκεκριμένα δημιουργείται ένα ανεξέλεγκτο κίνημα με ακροδεξιά «χροιά» το οποίο θα δρά ανεξέλεγκτα και κατά όποιου νομίζει.

Η κυβέρνηση φοβάται πως η στοχοποίηση των βουλευτών της ΝΔ από μέλη της Χρυσής Αυγής θα δημιουργήσει ένα κίνημα κατά των κυβερνητικών στελεχών.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει φέρει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα και κανείς δεν ξέρει αν μιλάμε για την επάνοδο οργανωμένου ακροδεξιού σχήματος που έχει την βάση του στην Χρυσή Αυγή.

Μπορεί η Χρυσή Αυγή έχει καταστεί παράνομη, η νεολαία της φαίνεται να διατηρεί γραφεία, υπό την ονομασία «Εθνικιστικό Στέκι ΣΑΡΙΣΑ».

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν ότι στην Βόρεια Ελλάδα δρουν πυρήνες της ακροδεξιάς οι οποίοι δεν εκφράζονται ούτε από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ούτε από την ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού.

Επιπλέον υπάρχει και το ερώτημα αν αυτοί οι πυρήνες είναι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα ή έχουν αναφορές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και ακόμα δεν έχουν εκφραστεί δυναμικά.

Χθες το μεσημέρι η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου κατήγγειλε ότι το “Μέτωπο Νεολαίας του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή” θυροκόλλησε στο δικηγορικό της γραφείο απειλητική επιστολή , επειδή στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τάχθηκε υπέρ. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Παρόμοια καταγγελία είχε κάνει προ ημερών και ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, στο γραφείο του οποίου η νεολαία της Χρυσής Αυγής είχε πράξει το ίδιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...