Σοκ στον δημοκρατικό κόσμο: Συμφωνία Σπίρτζη με Μητσοτάκη – Υπόγεια και βρόμικα παιχνίδια για τα Τέμπη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν, σύμφωνα με το newsbeast.gr, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στο τραπέζι τέθηκε το ενδεχόμενο πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών. Με τη Νέα Αριστερά να εμφανίζεται έτοιμη να συνυπογράψει, η πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραπομπής του Κυριάκου Μητσοτάκη — όμως μια φωνή, όχι απλώς διαφοροποιήθηκε, αλλά έριξε και «παγωμένο νερό» στη συζήτηση.

Ο λόγος για τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος —παρότι δεν είναι πλέον μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου— συνδέθηκε μέσω Skype και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άφησε άφωνους τους συμμετέχοντες. Ο πρώην υπουργός όχι μόνο τάχθηκε κατά της εμπλοκής του πρωθυπουργού στο κάδρο των ευθυνών, αλλά ζήτησε να αγνοηθεί «ο παλμός της πλατείας» και να αποφευχθεί κάθε «λαϊκίστικη» προσέγγιση. Με άλλα λόγια, ο Σπίρτζης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην ανοίξει μέτωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη — παρότι ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο της πρότασης Προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η τοποθέτηση προκάλεσε σοκ, όχι τόσο για το περιεχόμενό της, όσο για το μήνυμα που στέλνει: ένας πρώην υπουργός Μεταφορών, την ώρα που η κοινωνία ζητά απαντήσεις και ευθύνες, επιλέγει να ρίξει δίχτυ προστασίας στον πρωθυπουργό. Όταν ρωτήθηκε πηγή της Κουμουνδούρου γιατί το κάνει αυτό ο Σπίρτζης, απάντησε με χαμόγελο σαν να λέει όλο νόημα: «Πότε θα μάθεις πώς λειτουργούν οι πολιτικοί;»

Κάπως έτσι, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι ακόμα ψάχνουν τι ακριβώς ειπώθηκε — και άλλοι τι ακριβώς υποσχέθηκε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα