Σοκ μέσα στη νύχτα – Πέθανε πασίγνωστη δημοσιογράφος του ALPHA

Πέθανε η Σούζυ Καζαντζίδου – Η μαχήτρια ρεπόρτερ του Alpha που δεν λύγισε ποτέ
Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετά η δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά και το κοινό της Βόρειας Ελλάδας, τη Σούζυ Καζαντζίδου – τη χαμογελαστή, ευγενική και πάντα μαχητική ρεπόρτερ του Alpha στη Θεσσαλονίκη, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία και πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η Σούζυ δεν υπήρξε απλώς μια τηλεοπτική παρουσία. Ήταν μια γυναίκα με πάθος για τη δημοσιογραφία, με αγάπη για την αλήθεια, με ένστικτο και ψυχή. Από τα πρώτα της βήματα στο αθλητικό ρεπορτάζ, μέχρι τα εμβληματικά της χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha – όπου υπηρέτησε για πάνω από δύο δεκαετίες και ανέλαβε επικεφαλής του ανταποκριτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη – ξεχώρισε για την εργατικότητά της, τη συνέπειά της και την ανθρώπινη προσέγγιση στα θέματα που κάλυπτε.

«Και εκατό ζωές, μόνο δημοσιογράφος θα ήθελα να ήμουν», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Αυτή η φράση δεν ήταν απλώς λόγια – ήταν στάση ζωής. Ακόμη και όταν η ασθένεια επιβάρυνε το σώμα της, η Σούζυ δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται στο πεδίο του ρεπορτάζ. Με θεραπείες, παρενέργειες και κόπωση, παρέμεινε στον τηλεοπτικό αέρα, να ενημερώνει, να ψάχνει την είδηση, να μεταδίδει την πραγματικότητα – αποδεικνύοντας ότι το πάθος για το επάγγελμα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο σκληρά εμπόδια.

Η Σούζυ Καζαντζίδου είχε καταφέρει αυτό που λίγοι δημοσιογράφοι πετυχαίνουν: να γίνει αγαπητή σε συναδέλφους, πολιτικούς, πολίτες, σε ανθρώπους όλων των χώρων. Με το χαμόγελό της, την καλοσύνη της, αλλά και τη διεισδυτική της ματιά, κατέγραψε για χρόνια τις πιο σημαντικές εξελίξεις στη Βόρεια Ελλάδα, μετατρέποντας το ρεπορτάζ σε λειτούργημα.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Κυριακή στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, το χωριό από το οποίο καταγόταν. Εκεί, στο γενέθλιο τόπο της, θα την αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, με την ευγνωμοσύνη ότι είχαν τη χαρά και την τύχη να τη γνωρίσουν.

Η απώλεια της Σούζυ αφήνει ένα μεγάλο κενό – όχι μόνο στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά και στις καρδιές όσων συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί της. Έφυγε όπως έζησε: με αξιοπρέπεια, δύναμη και αγάπη για τη ζωή και τη δουλειά της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων