Σοκ και οργή σε όλη τη χώρα για την επίθεση που δέχτηκε η Μαρία Καρυστιανού από στέλεχος της ΝΔ (pics)

Σοκ επικρατεί στην κοινωνία της Λέσβου, αλλά και στον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών με την ανοίκεια επίθεση που δέχθηκε η Μαρία Καρυστιανού από στέλεχος της ΝΔ.

Η κυρία Καρυστιανού βρέθηκε Μυτιλήνη, όπου μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη, επίσης μέλος του συλλόγου, μίλησαν σε μία μεγαλειώδη και συγκινητική εκδήλωση για τον αγώνα που κάνουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών.

Προφανώς αυτό ενόχλησε κάποιους, αλλά η κίνηση του Νίκου Κατράνη, ενός στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, ξεπέρασε κάθε όριο.

Με ένα ποτ πουρί από εντελώς άσχετα θέματα με την τραγωδία των Τεμπών, καταφερόταν σε βάρος της κυρίας Καρυστιανού με χαρακτηρισμούς, που ουδείς τόλμησε μέχρι σήμερα, ενώ της πρόσαπτε και προθέσεις, που ήταν αποτέλεσμα δικών του και μόνο αυθαίρετων συμπερασμάτων. Ακόμα και η επίδειξη κολοσσιαίας αγραμματοσύνης, που φανέρωνε η ανάρτηση, με τα ασύλληπτα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, ήταν λεπτομέρεια μπροστά στην ποταπότητα των ισχυρισμών του.

Με μία χυδαία ανάρτησή του, σε πολλά σημεία γεμάτη δηλητήριο, αλλά και ακατάληπτους συλλογισμούς και προσβλητικές εκφράσεις, δίχως την παραμικρή λογική, επέκρινε την κυρία Καρυστιανού ότι «εργαλειοποιεί τον τραγικό θάνατο» της κόρη της «για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».

Η ανάρτηση ήταν τόσο πολύ στα όρια του αναίσχυντου, που ανάγκασε ακόμα και την οργάνωση της ΝΔ στη Λέσβο να τον καταδικάσει.

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι» αναφερόταν στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Λέσβου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ