Σοκάρουν οι New York Times: Ο Μπάιντεν έχει ολόκληρο επιτελείο που τον βοηθάει να μην κάνει γκάφες και να μην πέφτει δημόσια

Δημοσίευμα των New York Times, αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έχει ολόκληρο επιτελείο βοηθών οι οποίοι τον βοηθούν να αποφύγει τις λεκτικές γκάφες και τις πτώσεις δημόσια.

Οι συγκεκριμένοι επιτελείς κατευθύνουν τον Τ.Μπάιντεν σε μια ράμπα όταν πρόκειται να πετάξει κάπου με το προεδρικό αεροπλάνο, φωνάζουν δυνατά και γρήγορα σε συνεντεύξεις Τύπου για να τερματιστεί η ροή ερωτήσεων και παίζουν δυνατή μουσική σε εκδηλώσεις για να ενημερώσουν τους συγκεντρωμένους ότι τελείωσαν.

«Όλοι οι πρόεδροι είχαν περιορισμούς, αλλά για τον Μπάιντεν, ο οποίος στα 81 του είναι ο γηραιότερος στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέχει αυτή τη θέση, αυτή η απόφαση δεν είναι τόσο περιστασιακή όσο στρατηγική. Ο Μπάιντεν σε σύγκριση με τους προκατόχους του αντανακλά την ανησυχία ορισμένων από τους κορυφαίους βοηθούς του ότι είναι συνεχώς επιρρεπής σε γκάφες και κινδυνεύει να κάνει λάθη», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των βοηθών του, ο Μπάιντεν κάνει συνεχώς τέτοια λάθη. Έτσι, πρόσφατα αποφάσισε να μιλήσει με δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί αυθόρμητα, και όχι σε επίσημα προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Και μιλώντας για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μπέρδεψε το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή.

Και σε προεκλογικές εκδηλώσεις, μπέρδεψε τους νεκρούς Ευρωπαίους ηγέτες με τους ζωντανούς ομολόγους τους , ισχυριζόμενος ότι μίλησε με τον Φρανσουά Μιτεράν, τον πρώην Γάλλο πρόεδρο που πέθανε το 1996, και τον Χέλμουτ Κολ, τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας που πέθανε το 2017.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας μικρός αριθμός βοηθών κοντά στο πρώτο ζευγάρι παρακολουθεί σχολαστικά το πρόγραμμα του Μπάιντεν και διευκρινίζει τις πιο μικρές λεπτομέρειες, μέχρι τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής της αυτοκινητοπομπής.

Ο Μπάιντεν έχει δώσει λιγότερες συνεντεύξεις από οποιονδήποτε από τους προκατόχους του μετά τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητά του να κρατήσει τον λόγο του, αφού υποσχέθηκε «διαφάνεια και αλήθεια» στις αρχές της θητείας του.

Τα προβλήματα υγείας

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν έχουν πει πότε ο Μπάιντεν θα υποβληθεί στις επόμενες εξετάσεις. Η τελευταία εξέταση διεξήχθη πριν από σχεδόν ένα χρόνο από τον Kevin O’Connor, τον επί χρόνια γιατρό του προέδρου, ο οποίος είπε ότι ο ασθενής του, τότε 80 ετών, ήταν «υγιής» και με «σθένος».

Το βάδισμά του είναι κάπως ασταθές, εν μέρει λόγω της άρνησης του Μπάιντεν να φορέσει ορθοπεδικά παπούτσια αφού υπέστη μικροκάταγμα στο πόδι του πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον του προέδρου προσπαθεί να πείσει τα μέσα ενημέρωσης ότι ο Μπάιντεν είναι ευδιάθετος.

Εν τω μεταξύ, το καλοκαίρι, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο για τον κύκλο του Μπάιντεν να διατηρήσει την εικόνα του ως εύθυμου, ισχυρού ηγέτη. Δείχνει όλο και περισσότερο σωματική αδυναμία. Ίσως χρειαστεί ακόμη και περιπατητή.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;