Σοβαρή πρόκληση στη Θράκη το βράδυ της συντριβής του Κυριάκου Μητσοτάκη (vid)

Δήλωση στον «Χρόν» και τον Διονύση Βοργιά παραχώρησε η πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου, από τα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή, μετά την εκλογική επικράτηση του ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη για τις Ευρωεκλογές 2024.

Η Ασάφογλου προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις οι οποίες βέβαια είναι αποτέλεσμα της εθνικά επικίνδυνης στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η δήλωσή της: «Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” (sic) μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν».

Σε αυτό το σημείο ερωτήθηκε, εάν επιμένει στον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής», παρότι η μειονότητα ορίζεται με σαφήνεια ως θρησκευτική-μουσουλμανική από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Επιμένετε στον χαρακτηριστικό της μειονότητας ως “τουρκικής” παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης;», ερωτήθηκε χαρακτηριστικά η Τσιγδέμ Ασάφογλου κι απάντησε: «Βέβαια, σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: “Είμαι Τούρκος”».

Δείτε το βίντεο:

Σοβαρότατη πρόκληση το βράδυ των εκλογών ως αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτακη Τσιγδέμ Ασάφογλου πρόεδρος του ΚΙΕΦ/DEB μετά την εκλογική νίκη του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) σε Ροδόπη και Ξάνθη: «Τουρκική» η μειονότητα της Θράκης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ