Σκανδαλώδης παράταση για το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη που παραμένει «κρυμμένο»

Με χθεσινή νυχτερινή τροπολογία (διαβάστε ΕΔΩ), η κυβέρνηση κάνει αυτό που διέψευδε, δίνει δηλαδή σκανδαλώδη παράταση στην κατάθεση πόθεν έσχες για 6 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος προεκλογικά είχε καταγγείλει ευθέως τον πρωθυπουργό για τροπολογία που νομιμοποιούσε το μαύρο χρήμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αγοράσει με αδιευκρίνιστο τρόπο δύο ακίνητα στο Ζαγόρι.

Επιπλέον είχε κατηγορήσειτον Μητσοτάκη πως θα κάνει τα πάντα για να δώσει παράταση στον εαυτό του ώστε να μην δημοσιεύσει το πόθεν έσχες πριν τις εκλογές αλλά τον Σεπτέμβριο.

Κυβερνητικές πηγές τότε είχαν βγει για να διαψεύσουν τον Βελόπουλο.

Δικαίωση Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

Η νέα παράταση στην υποβολή της δήλωσης πόθεν έσχες που δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στην δικαιώνει και τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υποβάλει δήλωση.

Η τροπολογία Χατζηδάκη ορίζει ότι οι αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες αλλά και οι ετήσιες του έτους 2023 (χρήση 2022) και του έτους 2024 (χρήση 2023) υποβάλλονται μέχρι και την 31η.12.2024.

Τι έλεγε ο Μητσοτάκης

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, όμως όταν έγινε λόγος για το πόθεν έσχες τα «μάσησε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη μη υποβολή στη σχετική πλατφόρμα από τον πρωθυπουργό εδώ και δύο χρόνια της σχετικής δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και το σχόλιό του ότι σε αυτή τη διετία μπορεί να υπάρχουν δραματικές αλλαγές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην πώληση του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα.

Μια πώληση που ολοκληρώθηκε το 2021 (πέρασε σε ισραηλινά χέρια) και όντως είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, με «μερτικό» για τον Πρωθυπουργό 1,5 εκατομμύρια ευρώ (για να μπορέσει να… συντηρήσει τα παιδιά του, σύμφωνα με τα όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ), όπως αναγραφόταν στη σχετική δήλωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ