Σε πανικό οι φασίστες – μακελάρηδες του Ισραήλ – Διέκοψαν την μετάδοση του Associated Press

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν μια κάμερα και εξοπλισμό μετάδοσης που ανήκε στο Associated Press στο νότιο Ισραήλ την Τρίτη, κατηγορώντας τον ειδησεογραφικό οργανισμό ότι παραβίασε έναν νέο νόμο για τα μέσα ενημέρωσης παρέχοντας εικόνες στο Al Jazeera.

Το δορυφορικό κανάλι του Κατάρ είναι μεταξύ χιλιάδων πελατών που λαμβάνουν ζωντανές ροές βίντεο από το AP και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς πρακτορείου, το οποίο προχώρησε στην καταγγελία αυτής της κίνησης.

«Το Associated Press καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης να κλείσει live feed μας που δείχνει θέα στη Γάζα και να αρπάξει εξοπλισμό του AP», δήλωσε η Lauren Easton, αντιπρόεδρος εταιρικής επικοινωνίας στον ειδησεογραφικό οργανισμό.

«Το κλείσιμο δεν βασίστηκε στο περιεχόμενο της ροής, αλλά σε μια καταχρηστική ερμηνεία από την ισραηλινή κυβέρνηση του νέου νόμου για τους ξένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της χώρας. Προτρέπουμε τις ισραηλινές αρχές να επιστρέψουν τον εξοπλισμό μας και να μας επιτρέψουν να επαναφέρουμε αμέσως τη ζωντανή ροή μας, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη σημαντική πληροφόρηση σε χιλιάδες μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, το κοινοβούλιο του Ισραήλ ψήφισε νόμο που επιτρέπει το κλείσιμο ξένων δικτύων που λειτουργούν στο Ισραήλ και κατάσχει τον εξοπλισμό τους εάν ο υπουργός Άμυνας αναγνωρίσει ότι η εκπομπή τους προκαλεί «πραγματική βλάβη στην ασφάλεια του κράτους».

Στην πρώτη εφαρμογή του νόμου, οι ισραηλινές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της τηλεόρασης Al Jazeera που εδρεύει στη Ντόχα και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ