Σε πανικό η Κεραμέως για σκάνδαλο με τα emails: «Δεν έχω καμία σχέση»

«Λαλίστατη» εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων και το πώς περιήλθαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της ΝΔ κας Ασημακοπούλου τα emails των αποδήμων, μετά την αρχική της αφωνία για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για την υπόθεση και τις έρευνες που διεξάγονται σχετικά, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και μόλις δύο εβδομάδες μετά ακούσατε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικοινωνεί τα πορίσματα της έρευνας που έκανε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου

Όσον αφορά στις ευθύνες που απορρέουν από την εμπλοκή προσώπων, η υπουργός ανέφερε ότι «εκεί αναφέρονται συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων, υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης με την κα Ασημακοπούλου να βγαίνει οικειοθελώς εκτός κούρσας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, αρμόδιος εκείνη την εποχή για τις εκλογές παραιτήθηκε και ο γραμματέας απόδημου ελληνισμού της ΝΔ επίσης παραιτήθηκε».

Η κα. Κεραμέως τόνισε ξανά (πιθανότατα σε πανικό) ότι «δεν έχω καμία σχέση με το περιστατικό αυτό. Ο έλεγχος του υπουργείου Εσωτερικών συνεχίζεται και αφορά ευρύτερα στην επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών και μάλιστα από την πρώτη μέρα με τον κ. Λιβάνιο δώσαμε οδηγία να διεξαχθεί ένας πλήρης εσωτερικός έλεγχος για το ζήτημα αυτό».

Για το ζήτημα της επιστολικής ψήφου και για το αν σχετίζεται με την υπόθεση της κας Ασημακοπούλου η υπουργός εξήγησε ότι «η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο, η οποία δεν έχει καμία σχέση. Οι καταγγέλλοντες λένε ότι είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023 και λάβαμε ένα email από την κα Ασημακοπούλου. Σε κάθε περίπτωση είναι σε εξέλιξη η έρευνα, όπως και η έρευνα της εισαγγελίας. Ο κατάλογος της επιστολικής είναι διαφορετικός και πρέπει να ξαναγραφτεί και τώρα είναι σε εξέλιξη οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο. Οι καταγγέλλοντες οι ίδιοι λένε ότι είχαν εγγραφεί για τις εκλογές του 2023.»

«Δεν έχει καμία σχέση το ζήτημα με τις εκλογικές διαδικασίες, συζητάμε για το πως θα προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα. Για να γραφτείς στην επιστολική ψήφο γράφεσαι τώρα, είναι νέα διαδικασία. Πώς όλως τυχαίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλάνε για την επιστολική ψήφο. Το θέμα διερευνάται από τις αρχές» πρόσθεσε η υπουργός Εσωτερικών.

Η κα Κεραμέως ερωτηθείσα για τις χώρες που πρόκειται να επισκεφτεί στο εξωτερικό με αφορμή την επιστολική ψήφο, είπε ότι «Καναδά, ΗΠΑ, πόλεις που έχουμε μεγάλο πληθυσμό Ελλήνων πολιτών και στόχος μας είναι να ενημερώσουμε για την επιστολική ψήφο. Αυτή τη στιγμή έχουμε εγγεγραμμένους στους καταλόγους της επιστολικής ψήφου από 95 διαφορετικές χώρες και είναι χώρες όπως η Κένυα, η Αγκόλα, η Παπούα Νέα Γουινέα, Ακτή Ελεφαντοστού, η Τανζανία στις οποίες δεν λειτούργησαν εκλογικά κέντρα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

«Αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί πάνω 32.000 με ένα 43% να είναι εκτός Ελλάδος και το υπόλοιπο 57% εντός Ελλάδος».

Για το νομοσχέδιο παραγωγικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα συνδέεται με το μπόνους, η κα Κεραμέως τόνισε ότι «θέλουμε να εισάγουμε υγιή κίνητρα για τους δημοσίους υπαλλήλους, όσο πιο παραγωγικοί είναι, όσο καλύτεροι είναι να αμείβονται περισσότερο. Είχε ξεκινήσει σε μία πιλοτική φάση σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και τώρα βλέπουμε πως μπορούμε να το επεκτείνουμε. Η αξιολόγηση της παραγωγικότητας θα βασίζεται σε μετρήσιμους στόχους οι οποίοι θα τίθενται στην αρχή κάθε αξιολογικής περιόδου και εφόσον κάποιος τους έχει επιτύχει να έχει μία πρόσθετη αμοιβή».

Αναφορικά με την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας η ίδια πρόσθεσε ότι «είναι στον αέρα η προκήρυξη 1.213 θέσεων σε όλη την Ελλάδα. Είχε δεκατέσσερα χρόνια να βγει στον αέρα τέτοια προκήρυξη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...