Σεισμός στην Εύβοια: Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι – «Μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερος»

«Δεν πρέπει βλέπουμε μεμονωμένα τον σημερινό σεισμό», δηλώνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα 4,5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Εύβοια λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια, εξηγώντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει και μεγαλύτερη δόνηση.

«Η περιοχή βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες σε σεισμική δραστηριότητα, απλά τους προηγούμενους μήνες υπήρχε ύφεση στα μεγάλα σεισμικά μεγέθη», εξηγεί στο evima.gr ο σεισμολόγος και προσθέτει ότι «ο σημερινός σεισμός μας δείχνει πως ενεργοποιήθηκαν ξανά και είναι ικανά να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό», εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους της Εύβοιας.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και πιστά η πλήρης εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου Εγκέλαδος με το οποίο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σεισμοί να συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην περιοχή».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το evima.gr, οι κάτοικοι των περιοχών της Εύβοιας έχουν βγει στους δρόμους και είναι τρομοκρατημένοι.

«Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους. Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαράκων δήλωσε ότι «η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή. Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή και πάμε να δούμε αν έχουν προκύψει ζημιές σε σπίτια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.