Σαρωτικές αλλαγές από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Την πόρτα της… εξόδου έδειξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Σεργκέι Σοϊγκού, με ασφαλείς πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας προχωρά στην αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας και μακροχρόνιου συμμάχου του.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Άνω Βουλή στη Μόσχα, μετά από δύο και πλέον χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν αποφάσισε να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας, «βλέποντας» για τη θέση του Σοϊγκού, τον Αντρέι Μπελούσοφ, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος με σχετικό διάταγμα απέλυσε τον Νικολάι Πατρούσεφ από τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντικαθιστώντας τον με τον Σοϊγκού, ενώ ο Σεργκέι Λαβρόφ παραμένει ακλόνητος στο πόστο του υπουργού Εξωτερικών.

Ο 65χρονος Αντρέι Μπελούσοφ, ο οποίος στην προηγούμενη κυβέρνηση εργάστηκε ως πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός, κατείχε κατά καιρούς τις θέσεις του συμβούλου του Βλαντίμιρ Πούτιν σε οικονομικά θέματα, του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του γενικού διευθυντή του Κέντρου Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Βραχυπρόθεσμων Προβλέψεων, ενώ εργάστηκε και στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών από το 1981 έως το 2006 (Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ μέχρι το 1991).

Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν ότι ο Πούτιν προχωρά σε αυτές τις αλλαγές, καθώς σκοπεύει να εντείνει την στρατιωτική του επιχείρηση στην Ουκρανία, αυξάνοντας κι άλλο τις επιθετικές ενέργειες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ