Σακελλαροπούλου σε Γεραπετρίτη για επίσκεψη Ερντογάν: «Η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία»

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, το πρωί του Σαββάτου (2.12.2023) και ενημέρωσε την ΠτΔ για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία και τόσο η ίδια όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισαν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και παραμένει σε αυτήν, δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η χώρα όπως, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, προσέρχεται με καλή προαίρεση στην συνάντηση αλλά και με φρόνηση και σοβαρότητα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;