Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στους ρυθμούς των αυριανών εγκαινίων λειτουργίας του Μετρό κινείται η Θεσσαλονίκη και σήμερα, στις 6 το απόγευμα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Σταθμού Βενιζέλου.

Οι πρώτοι επισκέπτες θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τους οποίους θα ξεναγήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο και στα ευρήματα των ανασκαφών.

Η υπουργός έχει χαρακτηρίσει τον Σταθμό Βενιζέλου ως τον καλύτερο Σταθμό Μετρό στον κόσμο, διότι συνδυάζει και τη λειτουργία ενός μοναδικού Μουσείου με τις αρχαιότητες, που έφεραν στο φως οι ανασκαφές, ανάμεσα τους και όσες απομακρύνθηκαν προσωρινά, λόγω της κατασκευής του έργου, και επανατοποθετήθηκαν στις ίδιες θέσεις.

Συνολικά σε όλη τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του Μετρό ήρθαν στο φως περισσότερα από 300.000 αρχαιολογικά ευρήματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1