Σήμερα η δίκη του κατηγορούμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Την Τετάρτη 26/06 η δίκη αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές για σήμερα 28/06.

Η υπόθεση του Αυτοφώρου αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή που του απήγγειλε ο Εισαγγελέας μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου , οι οποίες τον καταγγέλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξη βίας εντός της οικογένειας , ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α. Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια ,με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης ,τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών. Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλονται σε βάρος του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...