Σάλος στην Αργεντινή: Παύθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού που ζήτησε τη «συγγνώμη» του Μέσι

Την παύση των καθηκόντων του υφυπουργού αθλητισμού της Αργεντινής, Χούλιο Γκάρο, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας Χαβιέρ Μιλέι.

Ο σάλος που έχει προκληθεί στα social media, από βίντεο που έχει δημοσιευθεί και δείχνει τους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής να τραγουδούν συνθήματα για την καταγωγή των Γάλλων ποδοσφαιριστών είναι μεγάλος.

Ο Χούλιο Γκάρο ζήτησε από τον Λιονέλ Μέσι, ως αρχηγός και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας να ζητήσουν συγγνώμη γι αυτά τα συνθήματα. Η κίνηση αυτή του πρώην -πλέον- υφυπουργού αθλητισμού δεν άρεσε στην κυβέρνηση και τον έπαυσαν από τα καθήκοντά του.

“Το Γραφείο του Προέδρου αναφέρει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τι να σχολιάσει, τι να σκεφτεί ή τι να κάνει στην Εθνική Αργεντινής, στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και δύο φορές πρωταθλήτρια Αμερικής ή σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Για το λόγο αυτό, ο Χούλιο Γκαρό παύει να είναι υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα