Σάλος: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης; – Τι απαντούν συνεργάτες του

Συνεργάτες του Αλέξη Χαρίτση διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που ήρθαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με επικείμενη παραίτησή του από την προεδρία της Νέας Αριστεράς.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς» αναφέρουν, «βρίσκεται όπως κάθε μέρα από το πρωί στα γραφεία του κόμματος όπου συμμετέχει σε συνεδριάσεις του Οργανωτικού Γραφείου για τον προγραμματισμό των δράσεων της Νέας Αριστεράς ενόψει πρωτομαγιάς ενώ έχει συναντήσεις και με στελέχη του κόμματος για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος».

Και καταλήγουν: «Επιπλέον, σημειώνεται ότι καμία συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου δεν έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες». Η επισήμανση αυτή απαντά στα όσα μετέφερε το πρωί ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος στο μαγκαζίνο του Παραπολιτικά 90,1, περί παραίτησης Χαρίτση σε συνεδρίαση του οργάνου, την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς αμέσως πριν το Πάσχα, (12-13 Απριλίου) ο Αλέξης Χαρίτσης εισηγήθηκε την άμεση εκκίνηση προγραμματικού διαλόγου με όσες προοδευτικές δυνάμεις ανταποκρίνονται, κάτι που ερμηνεύθηκε από την πλειοψηφία του οργάνου ως στενή και άμεση συνεργασία μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και απορρίφθηκε, ενώ υπερψηφίστηκε τροπολογία των Σακελλαρίδη και Τσακαλώτου για πιο χαλαρό διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, χωρίς «βιαστικές κινήσεις».

Η ήττα Χαρίτση στο ευρύ καθοδηγητικό όργανο της Νέας Αριστεράς σε ένα ζήτημα στρατηγικής φύσης και η απουσία του από τη δημοσιότητα τις δύο εβδομάδες από την συνεδρίαση μέχρι σήμερα, φαίνεται πως τροφοδοτούν εκτιμήσεις και φήμες περί παραίτησής του, ακόμη και νωρίτερα από το προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Αριστεράς στα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις