Ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα στις τρεις πρώτες χώρες σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»!

Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να γίνει μια από τις χώρες που έχουν παραδώσει στην Ουκρανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Αθήνα θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα και μάλιστα να ανταγωνιστεί την Πολωνία σε προμήθειες, αναφέρεται σε ρωσικό δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με την ελληνική πύλη pronews.gr, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν στην Ουκρανία σχεδόν όλα ή όλα τα διαθέσιμα οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 που αγόρασε η Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μετά την ένωση της Γερμανίας και τη διάλυση του Εθνικού Λαϊκού Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας – ΛΔΓ (ανατολική Γερμανία).

Αναφερόμαστε στα 122 BMP-1, μαζί με τα οποία το Κίεβο θα λάβει πυρομαχικά για πολυβόλα και 15.000 οβίδες για το πυροβόλο Grom των 73 χλστ.

Επιπλέον, οι Έλληνες στέλνουν στην Ουκρανία: 2,1 χιλιάδες ρουκέτες 122 mm, 17 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 mm, 20 χιλιάδες τυφέκια AK-47 Kalashnikov και 3,2 εκατομμύρια φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm, 1,1 χιλιάδες RPG-18 καθώς και 60 FIM-92 Stinger MANPADS».

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες είναι ανεπίσημες, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει επίσημα τον όγκο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αφού η αντιπολίτευση αντιτίθεται σθεναρά στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα στείλει BMP-1 στην Ουκρανία από το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αναφέρθηκε στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας την 1η Ιουνίου, αλλά ο όγκος παράδοσης δεν ανακοινώθηκε.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και φύγουν όλα τα BMP για τον Ζελένσκι, τότε η Ελλάδα θα μείνει χωρίς εξοπλισμό, αλλά όπως υπόσχεται η Γερμανία, αυτός δεν θα αργήσει να αναπληρωθεί.

Τι υπόσχεται η Γερμανία στην Ελλάδα;…!

Το Βερολίνο έχει ήδη υποσχεθεί στην Αθήνα την προμήθεια οχημάτων μάχης πεζικού Marder από το δυναμικό της Bundeswehr, αν και υπάρχει ένα εμπόδιο.

Αντί για το ξεπερασμένο, αλλά έτοιμο για μάχη BMP-1, οι Έλληνες λαμβάνουν απαρχαιωμένα και καταργημένα γερμανικά BMP Marder. Μάλιστα, χωρίς πυρομαχικά.

Το θέμα είναι ότι το πυροβόλο των 20 mm της γερμανικής BMP χρησιμοποιεί βλήματα διαμετρήματος 20×139 mm που παράγονται από τις γερμανικές εταιρείες Nexter και Reinmentall και όχι τα τυπικά 30×202 mm.

Έτσι, οι Έλληνες θα πρέπει να αγοράσουν πυρομαχικά από τη Γερμανία και δεδομένου ότι οι γραμμές παραγωγής αυτών των διαμετρημάτων δεν λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό, αυτό θα τους κοστίσει αρκετά «καπίκια».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...