Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην τολμήσετε να εμπλακείτε στον πόλεμο κατά του Ιράν» – Οργισμένη προειδοποίηση του Σεργκέι Ριάμπκοφ

Το Κρεμλίνο στέλνει αυστηρό μήνυμα στον Τραμπ ενώ οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για άνευ όρων παράδοση – Αντίστροφη μέτρηση για τη Μέση Ανατολή


Η Ρωσία προειδοποίησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προχωρήσουν σε στρατιωτική εμπλοκή εναντίον του Ιράν, για λογαριασμό του Ισραήλ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, μιλώντας στο Interfax, ήταν απολύτως ξεκάθαρος:
«Οι ΗΠΑ ούτε καν πρέπει να σκέφτονται μια τέτοια παρέμβαση», υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα διατηρεί επικοινωνία με Τεχεράνη και Τελ Αβίβ για να αποφευχθεί γενικευμένη σύγκρουση.


Το τελεσίγραφο του Τραμπ και η άμεση απάντηση Χαμενεΐ

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Truth Social, έστειλε τελεσίγραφο στην Τεχεράνη, ζητώντας άμεση και άνευ όρων παράδοση εντός 24 ωρών, δηλώνοντας μάλιστα ότι γνωρίζει πού βρίσκεται ο Αλί Χαμενεΐ, αλλά δεν επιτίθεται ακόμα.

Η απάντηση από το Ιράν ήταν αστραπιαία. Ο Ανώτατος Ηγέτης Χαμενεΐ ξεκαθάρισε:
«Το Ιράν δεν θα παραδοθεί ποτέ», χαρακτηρίζοντας την ισραηλινή επιχείρηση τεράστιο λάθος που θα πληρωθεί ακριβά.


Η Μόσχα δεν πείθεται από την αμερικανική “αμυντική στάση” – Στο προσκήνιο οι επαφές με Ιράν και Ισραήλ

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τις τρέχουσες κινήσεις του στρατού ως αμυντικές μετακινήσεις, η Ρωσία δεν φαίνεται να πείθεται. Ο Ριάμπκοφ επεσήμανε ότι η στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ δεν θα αλλάξει την κατάσταση υπέρ της Δύσης και ότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών εξωτερικού, Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε ότι η κρίση Ιράν-Ισραήλ έχει πλέον εισέλθει σε “κρίσιμη φάση”, και ότι ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά υψηλός.


Ο Λευκός Οίκος σε κατάσταση συναγερμού – Οι επόμενες 48 ώρες κρίνουν τα πάντα

Σύμφωνα με διαρροές από το ABC News, ο Πρόεδρος Τραμπ φέρεται να είναι εξαιρετικά απογοητευμένος από την αντίδραση του Ιράν μετά τα χτυπήματα του Ισραήλ την Παρασκευή και εξετάζει στρατιωτική εμπλοκή.

Οι επόμενες 48 ώρες είναι καθοριστικές:
Αν δεν υπάρξει διπλωματική απάντηση από την Τεχεράνη, ο Λευκός Οίκος δεν αποκλείει αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα, με τη Ρωσία να ετοιμάζεται να αντιδράσει σε περίπτωση ευθείας παρέμβασης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις