Ρουκέτες Κόκκαλη για Μητσοτάκη και γυναικοκτονίες

Οι γυναικοκτονίες δεν είναι θέμα ευθύνης των θυμάτων, τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΚΟΣΜΟΣ του Πέτρου Κόκκαλη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατά την πρωινή του συνέντευξη στον τ/σ ΣΚΑΪ μίλησε για τη «συνολική προσπάθεια ευαισθητοποίησης κυρίως των γυναικών, όχι των κακοποιητών, όχι της κοινωνίας, όχι της γειτονιάς και της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Ο πρωθυπουργός», σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, «ακόμα αρνείται να νομοθετήσει τη γυναικοκτονία ως αυτοτελές έγκλημα, παρότι είδαμε αύξηση 187,5% μόνο μέσα στο 2020-21, ο πρωθυπουργός της συνεπιμέλειας που δίνει πρόσβαση στα θύματα από τους κακοποιητές τους, ο πρωθυπουργός που αρκέστηκε σε ένα app για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, σήμερα κατηγόρησε τα θύματα πως φταίνε γιατί δεν χρησιμοποιούν τους ξενώνες».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του ΚΟΣΜΟΥ σημειώνεται: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εκτός πραγματικότητας, γνωρίζει. Και αυτό τον καθιστά επισήμως ασύδοτο με όσα υποστήριξε σήμερα προκειμένου να μεταβιβάσει τις ευθύνες του στα ίδια τα θύματα. Victim blaming που θα ζήλευε ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....