Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Σεισμός» πολλών ρίχτερ στην αυλή του Μαρινάκη – Ποιοι κινδυνεύουν με διώξεις – Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

  Πανηγυρική δικαίωση για τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη αποτελούν όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και γκρεμίζουν ολοκληρωτικά τη ρητορική που ήθελε επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας να προσπαθούν να παγιδεύσουν μέσω αυτού τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, εμπλέκοντάς τον στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

  Η επιχειρηματολογία που είχε στηθεί, σύμφωνα με την οποία ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει και να εκφοβίσει τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη προκειμένου ο τελευταίος να εμπλέξει τον κ. Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς τριών τόνων ηρωίνης, καταρρέει και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Και λέμε τρεις τόνους, γιατί μπορεί οι Αρχές να εντόπισαν μόνο 2,1 τόνους, γνωρίζουν όμως πως 900 κιλά ηρωίνη είχαν μεταφερθεί μέσω δικτύου στην Ευρώπη πριν από τον εντοπισμό του φορτίου.

  Ισόβια κάθειρξη

  Στα τέλη του 2016 δημοσιοποιείται μια σειρά συνομιλίες μεταξύ του βαρυποινίτη Μάκη Γιαννουσάκη και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στις οποίες ο Γιαννουσάκης τοποθετούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο κάδρο της υπόθεσης. Μάλιστα, τότε είχε ζητήσει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας εκτός φυλακής. Να υπενθυμίσουμε πως ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με το πλοίο «Noor 1» τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εξαρθρωθεί ποτέ από τις διωκτικές Αρχές στην Ευρώπη. To καλοκαίρι του 2017 ο εκδότης του περιοδικού «Unfollow» και υπάλληλος στα μέσα ενημέρωσης που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Μαρινάκης, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ανεβάζει στην ιστοσελίδα του περιοδικού μια ηχητική συνομιλία, στην οποία ακούγονταν να συνομιλούν τόσο ο βαρυποινίτης Μάκης Γιαννουσάκης όσο και ο αξιωματικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης. Σύμφωνα με όσα ακούγονταν σε αυτήν τη συνομιλία, ο αξιωματικός προσπαθούσε με δόλια μέσα και χρησιμοποιώντας ονόματα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο να πείσει τον Μάκη Γιαννουσάκη να εμπλέξει στην ιστορία του ναρκόπλοιου τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

   Μάλιστα, πολλούς μήνες μετά την πρώτη ανάρτηση ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος εξακολουθούσε να «σηκώνει» ψηλά την υπόθεση μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του περιοδικού στο οποίο είναι επικεφαλής. Με τίτλους όπως «Αλήθεια, με εκείνον τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη τι γίνεται;» υπενθύμιζε την υπόθεση και ζητούσε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να αποδώσει ευθύνες στον Παναγιώτη Χριστοφορίδη για τις πράξεις του. Οι συνομιλίες είχαν γίνει σημαία και από την άλλη εκδοτική επιχείρηση με την οποία σχετίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με επικεφαλής τον Γιάννη Κουρτάκη.

  Σε αναφορά που συνέταξε τότε, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος είχε τονίσει πως το ηχητικό προϊόν αποτελεί συρραφή συνομιλιών και πως με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ο Μάκης Γιαννουσάκης αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιάννης Κουρτάκης και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είχαν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές τόσο κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, το όνομα του οποίου ακούγεται στις συνομιλίες Γιαννουσάκη – Χριστοφορίδη που ανάρτησε το «Unfollow», όσο και κατά του Παναγιώτη Χριστοφορίδη για κατάχρηση εξουσίας.

  Εκείνη την εποχή, πάντως, θόρυβο είχε προσπαθήσει να προκαλέσει κι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε βγει μπροστά ως δικηγόρος του Γιάννη Κουρτάκη κι όχι μόνο είχε καταθέσει τις σχετικές μηνύσεις αλλά είχε κάνει και δηλώσεις, προσπαθώντας να αποδομήσει την προσωπικότητα του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος: «Ο Χριστοφορίδης είναι ένας ανήθικος λιμενικός, ο οποίος έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής του μέσα σε χρονικό διάστημα ελαχίστων μηνών, από την ημέρα που έγινε υποχείριο αυτών που προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν εγκλήματα κατά του κ. Μαρινάκη» είχε δηλώσει ο γνωστός ποινικολόγος προκειμένου να σηκώσει… κύμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών.

  Το πόρισμα

  Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε πως στο μεταξύ οι μηνυτήριες αναφορές έχουν καταπέσει τόσο στα πολιτικά όσο και στα στρατιωτικά δικαστήρια και έχουν αρχειοθετηθεί αμετάκλητα. Για την υπόθεση, όμως, είχε διαταχθεί προανακριτική διαδικασία και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ η συγκεκριμένη ηχογράφηση είχε αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διενεργηθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και να διαπιστωθεί αν το υλικό ήταν πράγματι μονταρισμένο, όπως είχε υποστηρίξει ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης.

  Οπως φαίνεται, το πόρισμα της ΔΕΕ δικαιώνει τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος κι έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει διώξεις τόσο κατά του Γιαννουσάκη όσο και κατά των εμπλεκόμενων δημοσιογραφικών μέσων που είχαν αναρτήσει το υλικό για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράνομης ηχογράφησης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του ανακριτή.

  Στη «γωνία» η Νέα Δημοκρατία

  Η εξέλιξη αναμένεται να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είχε κάνει λόγο για πλεκτάνη τόσο κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, στηριζόμενη εν πολλοίς σε αυτές τις ηχογραφημένες συνομιλίες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε, μάλιστα, καταθέσει και πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

  Ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, βασιζόμενος, επίσης, στις συνομιλίες που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό «Unfollow». Ο κ. Γεωργιάδης στην επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά του κ. Καμμένου από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως ο ειδικός ανακριτής Παναγιώτης Χριστοφορίδης «φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό», ενώ είχε συμπληρώσει, απευθυνόμενος πάντα προς τον υπουργό Αμυνας: «Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Εχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη; “Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης, για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία”, αυτά έλεγε ο κ. Χριστοφορίδης στον κ. Γιαννουσάκη. Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ. Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη;»

  Όταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2017 το «πιστόλι» του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και, όπως τονχαρακτηρίζουν οι δημοσιογραφικοί κύκλοι, «το αριστερό alter ego» του ιδιοκτήτη του ΔΟΜ, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, δημοσίευε από το περιοδικό «Unfollow» το περίφημο πλαστό ηχητικό ντοκουμέντο, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να υιοθετήσει το προϊόν μοντάζ και τη συρραφή της στιχομυθίας. 

  Ο λόγος ήταν ξεκάθαρος. Από τη δήθεν στιχομυθία προέκυπτε κατά τη Νέα Δημοκρατία πως ο ανακριτής του Λιμενικού Χριστοφορίδης ασκούσε έντονη πίεση στον ισοβίτη Γιαννουσάκη προκειμένου να εκτεθεί μεν ο Μαρινάκης, αλλά και για να «στριμωχτεί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

   Τελικά έτσι όπως εξελίχθηκε η ιστορία και ο Μαρινάκης εξετέθη ανεπανόρθωτα και ο Μητσοτάκης στριμώχνεται και απαλλάσσονται κάθε υποψίας και κατηγορίας ως προς την κοινή γνώμη πλέον , οι δήθεν «σκευωροί» ,δηλαδή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, ο ανακριτής του Λιμενικού Χριστοφορίδης και βεβαίως ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

  Μένει ωστόσο μη διαχειρίσιμη η ατόφια εμπλοκή της Νέας Δημοκρατίας και της ηγεσίας της η οποία κάλυψε τον Μαρινάκη αλλά και έκανε σημαία την δήθεν προσπάθεια άσκησης πίεσης κατά του ισοβίτη Γιαννουσάκη με το επιχείρημα να πληγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα στο Μοσχάτο γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό πώς τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ είχαν εντοπίσει το «μοντάζ». Προφανώς το γνώριζε και η πλευρά Μαρινάκη με τις διασυνδέσεις που διαθέτει.

  Εδώ και δύο εβδομάδες παρατηρείται μία ανακόλουθη κινητικότητα στις σχέσεις του δικτύου Μαρινάκη και της Νέας Δημοκρατίας ως προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ( όχι της Ντόρας για να εξηγούμεθα). Το «πιστόλι» του εφοπλιστή, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ξανακτύπησε μέσω του In.gr συμφερόντων Μαρινάκη απαξιώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ακολουθήσει δημοσίευμα του Γιάννη Κουρτάκη στα «Παραπολιτικά» (επίσης συμφερόντων Μαρινάκη) κατά του Κώστα Μπακογιάννη, υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων.

  Ακολούθησε ο προσωπικός ευτελισμός του προέδρου των Εμπόρων Βασίλη Κορκίδη ο οποίος την Παρασκευή ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Πειραιά και την Δευτέρα (μετά από συνάντηση με τον Μητσοτάκη) ανακοίνωσε πώς αποσύρεται για «οικογενειακούς λόγους». Όντως για οικογενειακούς λόγους αποσύρθηκε αλλά όχι δικούς του αλλά της οικογένειας Μητσοτάκη προφανώς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήδη είχε ξεκαθαρίσει πώς στηρίζει τον Γιάννη Μόραλη στον Πειραιά. Ο Μητσοτάκης κάτι πήγε να δείξει αλλά τελικά υποχώρησε ατάκτως.

  Τι έχει συμβεί λοιπόν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυτή η «αντικανονικότητα» στις σχέσεις μεταξύ «κουμπάρων» και πολιτικών φίλων αλλά και μεταξύ «χορηγού» και «χορηγούμενου» όπου χορηγός, επικοινωνιακός και ουσιαστικός, είναι ο εφοπλιστής Μαρινάκης και χορηγούμενος ο Μητσοτάκης από την στιγμή μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία καταδικάστηκε από την Δικαιοσύνη για αρρύθμιστο δάνειο άνω των 100 εκατ. ευρώ και προφανώς δεν είναι σε θέση να «κινηθεί» προεκλογικά και ο νοών νοείτω.

  Με λίγα λόγια η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνουν από την υπόθεση της «Μονταζιέρας» και «δαρμένοι» και εκτεθειμένοι διότι καλούνται να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους πώς υιοθέτησαν τόσο εύκολα πλαστά ντοκουμέντα και επιχειρήματα που αφορούσαν μία δυσώδη υπόθεση μεταφοράς 3 τόνων ηρωίνης με το NOOR1 από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα όπου εμπλέκεται δια δικαστικής πλέον έρευνας (Πόρισμα και Δίωξη κατά Μαρινάκη από την εισαγγελέα Τζίβα) φίλος, χορηγός και σύμμαχος του κόμματος και του αρχηγού του που είναι ο εφοπλιστής -εκδότης.

  (Με πληροφορίες από Δημοκρατία, Espresso και Zougla.gr)

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ