Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Politico: Νέο κύμα κορωνοϊού χτυπά την Ευρώπη – Ποιες είναι οι χώρες που πιέζονται περισσότερο

  Το Politico περιγράφει χαρακτηριστικά ότι ο εμβολιασμός αποδεικνύεται απαραίτητος αλλά όχι επαρκής για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ο οποίος ευδοκιμεί φθινόπωρο και χειμώνας. Σημειώνει, δε, ότι οι χώρες έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς και τώρα εξετάζουν εκ νέου την εφαρμογή μέτρων για να περιορίσουν το νέο κύμα…


  O εμβολιασμός «λύνει μόνον μέρος του προβλήματος, όχι ολόκληρο», δηλώνει ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, Χάγιο Ζέεμπ. Αν και το εμβόλιο παρέχει προστασία κατά της μόλυνσης, δεν είναι η απόλυτη ασπίδα, αφού η ανοσία φθίνει αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να στραφούν στις ενισχυτικές δόσεις. «Νομίζω ότι και η κοινή γνώμη συνειδητοποιεί, πλέον, ότι δεν έχει τελειώσει η πανδημία», προσθέτει.

  Το Politico έκανε έρευνα και ανέλυσε τους αριθμούς για τους εμβολιασμούς, τα νέα κρούσματα, τα νοσοκομεία και τους θανάτους σε όλη την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και παρουσιάζει την εικόνα που προκύπτει. Όπως φαίνεται η εμβολιαστική εκστρατεία παραμένει ο κύριος καθοριστικός παράγοντας για το εάν η πανδημία μπορεί να περιοριστεί με επιτυχία, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, όπως η μάσκα και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 


  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τέταρτο κύμα φαίνεται να χτυπά την ανατολική Ευρώπη, με τα νέα hot spot του κορωνοϊού να βρίσκονται σε εκείνο το μέρος της Γηραιάς ηπείρου.


  Στο ένα άκρο διακρίνεται μια ομάδα χωρών έχει επιτύχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού τόσο του ενήλικου πληθυσμού τους όσο και των μεγαλύτερων μαθητών. Κορυφαία στην κατηγορία είναι η Πορτογαλία, η οποία έχει περιορίσει επιτυχώς τις λοιμώξεις, και κρατά τις νοσηλείες στα νοσοκομεία και τους θανάτους σε χαμηλά επίπεδα. Στο άλλο άκρο είναι οι χώρες που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, καθώς το μεγαλύτερο πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί. Πρόκειται για την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που το σύστημα υγείας οδεύει προς κατάρρευση.


  Η λίστα με τις τέσσερις ομάδες

  Οι πρωταθλητές: Η επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία, όπου το ποσοστό άνω του 80% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό μεταφράζεται άμεσα σε πολύ χαμηλά νέων κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλειών.

  Χώρες που θα μπορούσαν να τα πάνε και καλύτερα: Βρετανία, Γερμανία και Αυστρία έχουν επιτύχει εμβολιαστική κάλυψη της τάξης του 65%-75% των πληθυσμών τους. Αυτό δεν είναι αρκετό, ωστόσο, για να σταματήσει η αύξηση νέων κρουσμάτων. Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία συνέβαλε πολύ στην άνοδο του ποσοστού των μολύνσεων.

  Χώρες που πάνε προς τα πίσω: Τα τρία κράτη της Βαλτικής -Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία- και ορισμένα στην Κεντρική Ευρώπη, όπως η Σλοβενία, καταγράφουν από τα υψηλότερα ποσοστά καθημερινών νέων κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια ώρα, τα ποσοστά εμβολιασμού αγγίζουν το 50%, αφήνοντας αρκετούς πολίτες απροστάτευτους έναντι του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να είναι πολύ περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι σε σύγκριση με τους δυτικούς γείτονές τους.


  Οι χώρες που πιέζονται: Οι δύο χώρες που υστερούν περισσότερο στους εμβολιασμούς είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Τα υπερφορτωμένα συστήματα υγείας συνέβαλαν στην τέλεια καταιγίδα για το τρέχον κύμα του ιού, το οποίο βλέπει ανησυχητικά υψηλά επίπεδα νοσηλείας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ