Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  ECDC: Αύξηση των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα

  Υποχώρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊου στη Γηραιά Ήπειρο, όπου οι αύξηση των μολύνσεων από τις παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον τις τελευταίες εβδομάδες δεν έφερε αύξηση των διασωληνώσεων και την εισαγωγών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με… το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Ωστόσο, η μείωση των θανάτων γίνεται με αργό ρυθμό.


  Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, που μέχρι τις 14 Αυγούστου και μετρούσε 32.028 ανθρώπινες απώλειες, βρίσκεται μεταξύ των δέκα χωρών στις οποίες αναμένεται να καταγραφεί αύξηση σε κρούσματα αλλά και νεκρούς μέχρι τις 28 του μήνα. 


  Στη νέα έκθεση του ECDC φαίνεται επιδείνωση δεικτών με τη χώρα μας να βρίσκεται ήδη τις τελευταίες δύο βδομάδες στην πρώτη θέση σε κρούσματα και θανάτους.Ειδικότερα, οι νεκροί από Covid-19 αναμένεται να αυξηθούν αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται πως από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου κάθε ημέρα πέθαιναν κατά μέσο όρο 37 άνθρωποι από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη, πρώτη εβδομάδα του μήνα, 44.

  Η πληρότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ ξεπερνά το 40%, την ώρα που η αντίστοιχη της πλειονότητας των νοσοκομείων στις ευρωπαϊκές χώρες συνολικά βρίσκεται πολύ πιο κάτω από αυτό το ποσοστό. 

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ