ECDC: Αύξηση των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα

Υποχώρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊου στη Γηραιά Ήπειρο, όπου οι αύξηση των μολύνσεων από τις παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον τις τελευταίες εβδομάδες δεν έφερε αύξηση των διασωληνώσεων και την εισαγωγών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με… το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Ωστόσο, η μείωση των θανάτων γίνεται με αργό ρυθμό.


Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, που μέχρι τις 14 Αυγούστου και μετρούσε 32.028 ανθρώπινες απώλειες, βρίσκεται μεταξύ των δέκα χωρών στις οποίες αναμένεται να καταγραφεί αύξηση σε κρούσματα αλλά και νεκρούς μέχρι τις 28 του μήνα. 


Στη νέα έκθεση του ECDC φαίνεται επιδείνωση δεικτών με τη χώρα μας να βρίσκεται ήδη τις τελευταίες δύο βδομάδες στην πρώτη θέση σε κρούσματα και θανάτους.Ειδικότερα, οι νεκροί από Covid-19 αναμένεται να αυξηθούν αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται πως από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου κάθε ημέρα πέθαιναν κατά μέσο όρο 37 άνθρωποι από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη, πρώτη εβδομάδα του μήνα, 44.

Η πληρότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ ξεπερνά το 40%, την ώρα που η αντίστοιχη της πλειονότητας των νοσοκομείων στις ευρωπαϊκές χώρες συνολικά βρίσκεται πολύ πιο κάτω από αυτό το ποσοστό. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων