Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση του AstraZeneca στην Ελλάδα;

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο. Όπως τόνισε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter: «δεν ανανεώσαμε την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

  Τι θα συμβείο όμως με όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και περιμένουν τη δεύτερη δόση στα μέσα του καλοκαιριού;

  Μιλώντας στο iEidiseis, o αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αλλά και ο αρμόδιος για την επιχείρηση «Ελευθερία», γενικός γραμματέας ΥΥΚΑ, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι για τον κάθε ένα που εμβολιάζεται με την πρώτη δόση, υπάρχει εξασφαλισμένη και η δεύτερη.

  Έτσι, ακόμα κι αν το δεύτερο ραντεβού είναι μέσα στον Ιούλιο, θα υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για να εξυπηρετηθείτε χωρίς πρόβλημα.

  Αξίζει όμως να εξηγήσουμε και γιατί σταματάει η συνεργασία της ΕΕ με τη συγκεκριμένη εταιρία ώστε να μην ανησυχούν οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιό της.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές διαδικασίες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

  Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ στα τέλη Απριλίου, «η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε μια αξιόπιστη στρατηγική για να εξασφαλίσει την έγκαιρη χορήγηση εμβολίων». Η νομική διαδικασία και αρμόδια να κρίνουν, σύμφωνα με το συμβόλαιο ανάμεσα στην Κομισιόν και την φαρμακευτική, είναι δικαστήρια του Βελγίου.

  Μάλιστα, σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας και Ασφαλείας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, η απόφαση για την εκκίνηση νομικής διαδικασίας κατά της φαρμακευτικής ελήφθη σε συνεννόηση με τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

  Οι λόγοι λοιπόν για τους οποίους σταματά η παραλαβή εμβολίων από την AstraZeneca στην Ευρώπη, δεν είναι λόγοι ασφάλειας του εμβολίου αλλά λόγοι πρακτικοί, μη τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους της φαρμακευτικής εταιρίας ως προς τον χρόνο και την ποσότητα παράδοσης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ