Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα νοσοκομεία βουλιάζουν και η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα

  Υπό κατάρρευση βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο χάρις στην αυτοθυσία των υγειονομικών που έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια τους.

  Την ώρα που οι ανάγκες των Νοσοκομείων έχουν εκτοξευτεί λόγω των πολλών χιλιάδων κρουσμάτων, και εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν από κορονοϊό, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις προσωπικού επιχειρεί να διαχειριστεί την υποστελέχωση με τα γνωστά «μπαλώματα» όπως η επίταξη ορισμένων ιδιωτικών γιατρών, καθώς και με επικίνδυνες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως η μείωση της καραντίνας στις πέντε ημέρες.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε καραντίνα πανελλαδικά υπολογίζονται σε 2.500, ενώ στην Αττική υπολογίζονται σε 1.200. Σημειώνεται ότι περίπου 6.000 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής.

  Μια άλλη τραγική συνέπεια της υποστελέχωσης και των άλλων προβλημάτων είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας σχεδόν αποκλειστικά για Covid περιστατικά, με αποτέλεσμα χιλιάδες άλλοι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις να αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα ή να μην έχουν θεραπεία.

  Η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για:

  – Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

  – Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά Νοσοκομεία.

  – Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

  – Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

  – Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία και τις σχολές.

  -Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ