Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Τα νέα μέτρα «συνύπαρξης» με τον κορωνοϊό

  Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας ενόψει του πρώτου Πάσχα μετά από δύο lockdown. Λίγο πριν την άρση μέτρων την 1η Μαΐου, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το τέλος της πανδημίας «είναι μακριά» και πως «βρισκόμαστε στα μέσα».

  Εξηγώντας το νέο πλαίσιο της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid, η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε πως, πλέον, «υπάρχει ο στόχος να μην μολυνθούμε», σημειώνοντας πως σκοπός πια είναι «η προστασία χωρίς να διακόπτουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα».

  Η ίδια, στη συνέχεια, ανέλυσε πως στο εξής θα εφαρμόζεται ένα «βιώσιμο μοντέλο» για «να ζούμε με τα βασικά μέτρα προστασίας», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως «καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση, αλλά δεν καταργούνται».

  Όπως επισήμανε η κ. Αγαπηδάκη, οι πολίτες είναι εξοικειωμένοι και είναι σε θέση να τηρούν τα μέτρα χωρίς να τα επιβάλλει η Πολιτεία.

  «Ο ιός δεν μπορεί να εκριζωθεί, θα μάθουμε να συνυπάρχουμε μαζί του όπως και με άλλους ιούς» σημείωσε, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην προ-πανδημική κατάσταση».

  Ποια μέτρα θα συνεχίζουμε να τηρούμε:

  • Φοράμε μάσκα
  • Όταν έχουμε συμπτώματα μένουμε στο σπίτι
  • Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε ενισχυτική δόση και δεύτερη για όσους συστήνεται

  Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας είπε πως «καθένας μας έχει διαφορετικό προφίλ για σοβαρή νόσο, έτσι τροποποιούμε αντίστοιχα τη συμπεριφορά μας».

  Πλεύρης: Τα μέτρα μπαίνουν σε φάση μη υποχρεωτικότητας

  Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε πως αν και τα υπάρχοντα μέτρα για τον κορονοϊό παραμένουν το Πάσχα, η εικόνα της πανδημίας «μάς επιτρέπει να οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό».

  «Τα μέτρα μπαίνουν σε φάση μη υποχρεωτικότητας», πρόσθεσε, εξαίροντας την προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και «δεν φτάσαμε σε αυτό που έλεγαν κάποιοι ότι θα διασωληνώνουμε ανθρώπους σε πάρκινγκ».

  Τόνισε, ωστόσο, πως οι ειδικοί θα παρακολουθούν την εικόνα της πανδημίας και «αναλόγως θα προσαρμοζόμαστε». Επεσήμανε δε, πως η Ελλάδα δεν θα μπει στη λογική του zero covid, όπως συμβαίνει στην Κίνα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ