Στο στόχαστρο των αρχών 7 ακροδεξιές οργανώσεις για τα επεισόδια – Ο ρόλος εκπαιδευτικού

Επτά ακροδεξιές οργανώσεις, που δρουν στη Θεσσαλονίκη, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ψάχνουν να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για τις φασιστικές οργανώσεις: Ιερό Τάγμα, Άρμα – Σύνδεσμος Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως, Ιερός Λόχος 2012, Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης, Vanguard Hellas και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μία από αυτές έχει σχέση με ακροδεξιά οργάνωση στην Αθήνα που είχε κατηγορηθεί πριν από δύο χρόνια για εμπρηστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Πειραιά.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι σε ένα από τα ΕΠΑΛ οι ακροδεξιοί ενθαρρύνθηκαν ή βοηθήθηκαν από εκπαιδευτικό ομοϊδεάτη τους. Κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν παρόντες μαζί με τους γονείς τους σε κινήματα κατά του εμβολιασμού και άλλοι σε επεισόδια οπαδικής βίας.

Επιπλέον διαπιστώθηκε πως ορισμένοι εξ αυτών προχωρούν σε εκπαίδευση ανάλογη με εκείνη της «Χρυσής Αυγής» πριν από μερικά χρόνια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...