Στον εισαγγελέα με χειροπέδες ο Φουρθιώτης – Τα 40.000 ευρώ και οι κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση (vid)

Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με χειροπέδες. Μαζί με τον παρουσιαστή στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και δύο ακόμα άτομα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έφτασε στα δικαστήρια με χειροπέδες στα χέρια, ενώ φορούσε διπλή κουκούλα και ήταν σκυμμένος προκειμένου να μην μπορεί να φανεί το πρόσωπο του στις κάμερες και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, o παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τους δυο συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να κάνουν τις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Τα δυο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του. Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συλληφθεί είναι ο αδερφός ενός από τους ποινικούς, ο οποίος αντιμετωπίσει κατηγορίες για ναρκωτικά και φέρεται να βοήθησε τους δυο να κρύψουν τη μηχανή με την οποία ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος συλληφθείς, όμως, δεν… κατέβηκε από το αυτοκίνητο στα δικαστήρια, επικαλούμενος πρόβλημα με τη μέση του.

Οι Σ.Π. και Σ.Γ. επίσης είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσου στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, οι δυο ποινικοί ενώ κατευθύνονταν για να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα, κατά τις κατηγορίες, είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και σημειώθηκε η καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δυο ποινικούς αλλά και οι συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του. Οι δυο, πάντως, φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι ήθελαν να εργαστούν ξανά ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Κατά τους Σ.Π. και Σ.Γ., ο Μένιος Φουρθιώτης τους πίεζε να γίνει η επίθεση στο σπίτι του στις 16 Απριλίου, η οποία και έγινε την επόμενη μέρα τελικά.

Από τις έρευνες και τους κάλυκες που βρέθηκαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο έχει βρεθεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, DNA του Σ.Γ.. Ωστόσο, οι υποψία των αστυνομικών είναι πως εκείνος που πυροβόλησε ήταν ο Σ.Π..

Οι δυο ποινικοί, που θεωρούνται πολύ σκληροί κακοποιοί, είναι οι ίδιοι που τοποθέτησαν και τα γκαζάκια στο σπίτι του Φουρθιώτη. Ο Σ.Π. μάλιστα είχε από το παρελθόν εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;