Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021

H ΕΥΔΑΠ, το δίλημμα της Ψυττάλειας και η ακύρωση του διαγωνισμού

Μετά από ένα άρθρο κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η ιστοσελίδα powergame.gr επιχειρεί να φωτίσει λίγο περισσότερο το θέμα της ανάθεσης των 320...
More

  Latest Posts

  Σοκ και δέος για τους ανεμβολίαστους ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα

  Στο «κόκκινο» έχει φτάσει το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας με το ημερολόγιο να δείχνει μόλις 15 Ιουλίου και η τουριστική περίοδος να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.  Η υψηλή συγκέντρωση ιικού φορτίου στην Κρήτη, την Μύκονο, την Πάρο εντείνει τον προβληματισμό και την ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να αναζητά τρόπους να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας με περιοριστικά μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα χωρίς ουσιαστική προσπάθεια να πείσει τους πολίτες για την σημαντικότητα του εμβολιασμού.

  Δεδομένου ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να βρει λύσεις που να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τον τουρισμό και την οικονομία και παράλληλα να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Δεν αποκλείεται λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή των επιστημόνων, η οποία συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Πέμπτη, να αιτηθεί της περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι πρώτες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στα κατά τόπους λιμάνια, καθώς ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα διεξάγεται στο εξής από τα στελέχη του Λιμενικού.

  Επιπλέον, μια ραγδαία επιδείνωση, της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα να ανοίξει κι άλλο η βεντάλια του υποχρεωτικού εμβολιασμού, περιλαμβάνοντας και εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης, στον τουριστικό τομέα αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

  Προς το παρόν, στον τομέα του τουρισμού ενεργή παραμένει η συζήτηση μεταξύ των ειδικών και για υποχρεωτική διενέργεια rapid test για όσους επιστρέφουν από τα νησιά, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης του ιού.

  Ταυτόχρονα, με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίσσεται και η προετοιμασία των χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τη λειτουργία τους υπό το νέο καθεστώς των περιορισμών.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ