Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά με το άλμα των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα: Λογαριασμοί που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ

  Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές, που καταγγέλλουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν.

  Όπως κατήγγειλε μία γυναίκα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 2.038 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.550 ευρώ.

  Μία δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε πως έλαβε εκκαθαριστικό λαγαριασμό ύψους 1.109 ευρώ και σήμερα Πέμπτη (28/4) θα πάει για να ορίσει διακανονισμό, διότι ο πάροχος απειλεί να της κόψει το ρεύμα.

  Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Βίκτωτας Τσιαφούτης, σχετικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και για το πως θα πρέπει να κινηθούν οι καταναλωτές.

  Όπως εξήγησε, η κατάσταση διακρίνεται σε τρία ζητήματα. Αρχικά στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις κυμαινόμενου τυμολογίου και τον τελευταίο καιρό βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

  Στη συνέχεια, στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις σταθερού τιμολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι πάροχοι αυθαίρετα τροποποίησαν μονομερώς τις συμβάνεις και μετέτρεψαν το τιμολόγιο σε κυμαινόμενο.

  Τέλος, στου πελάτες της ΔΕΗ που μέχρι τα μέσα του 2021 επιβαρύνονταν με κάποιες αναπροσαρμογές λόγω της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά η ΔΕΗ παρενέβη βίαια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις συμβάσεις αυτές και άρχισε να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

  «Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν μαζικές αγωγές για να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος και να γλιτώσουν τα χρήματά τους», ήταν η συμβουλή του.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ