Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σενάριο χαλάρωσης των μέτρων: Μουσική και άρση ωραρίου στην εστίαση εξετάζουν οι ειδικοί

  Συνεδριάζει, την Πέμπτη το μεσημέρι, η επιτροπή των ειδικών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Παρά τα σενάρια που μιλούσαν για παράταση μιας εβδομάδας, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει μερική άρση.

  Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει και πιθανότατα θα εισηγηθεί άρση του ωραρίου στην εστίαση, επιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για καθημένους, δηλαδή παράταση της απαγόρευσης ορθίων και ενδεχομένως αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%.

  Η τελευταία αξιολόγηση έδειξε ότι θα μπορούσε να γίνει μερική άρση των μέτρων και όλα δείχνουν πως αυτό είναι το σενάριο που θα συζητήσουν οι ειδικοί στη συνεδρίασή τους το μεσημέρι. Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους στην επίσημη ενημέρωση.

  Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών, οι οποίοι, εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

  Όσον αφορά στον αριθμό-σοκ των θανάτων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι είναι απότοκος της αυξημένης μεταδοτικότητας στα τέλη του έτους και τις αρχές του 2022, όταν στην κοινότητα κυκλοφορούσαν τόσο η μετάλλαξη Όμικρον όσο και η Δέλτα σε ίδια ποσοστά, σε συνδυασμό με το ότι άνθρωποι ευάλωτων ομάδων, ηλικίας άνω των 60 ετών, παραμένουν μη ή μερικώς εμβολιασμένοι.

  Επιπλέον, εξέφρασε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει υποχώρηση των σκληρών δεικτών, καθώς, όπως στην κοινότητα, έτσι και στις εισαγωγές, αποτυπώνεται η εικόνα του 80-20, δηλαδή το 80% που μπαίνουν στο νοσοκομείο νοσούν με Όμικρον, που είναι πιο ήπια και προκαλεί λιγότερες σοβαρές νοσήσεις και θανάτους, και το 20% με Δέλτα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ