Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ρεπορτάζ – κόλαφος της Süddeutsche Zeitung για τον Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα φλέγεται, όπως και πριν από ένα χρόνο»

  «Η Ελλάδα φλέγεται, όπως και πριν από ένα χρόνο. Τα ίχνη της τεράστιας πυρκαγιάς στην Εύβοια είναι ακόμα εμφανή στον ελαιώνα του Στέφανου και της Μαρίνας Βαλλή στο χωριό Ροβιές. Όπως και η οργή σε βάρος της πυροσβεστικής», γράφει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Μετά τις πυρκαγιές».

  Η εφημερίδα παρατηρεί: «Μήπως δεν ήταν αρκετές οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2021; Σε κάθε περίπτωση δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονταν στις παρυφές της Αθήνας, όπου μαίνονταν ταυτόχρονα μεγάλες πυρκαγιές.

  Μετά τις φωτιές πέρυσι η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποσχέθηκε μέτρα για τη βελτίωση της πυροπροστασίας: Περισσότερη χρηματοδότηση, καλύτερη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών, υποστήριξη από τον στρατό. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων» (“Exchange of Experts”), η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει εκτός αυτού και διεθνή βοήθεια στο πλαίσιο της πρόληψης: Για πρώτη φορά, περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην Ελλάδα το καλοκαίρι, την περίοδο των πυρκαγιών. Μεταξύ τους και 16 γερμανοί πυροσβέστες. Στη Γερμανία, πυροσβέστες και αρμόδιες αρχές, επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία τους έχει ως κύριο στόχο την άσκηση και την συλλογή εμπειριών.Οι γερμανοί πυροσβέστες μπορούν έτσι να διδαχθούν από τους Έλληνες, οι οποίοι είναι πολύ πιο έμπειροι στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών. Οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες δασικές πυρκαγιές στην Γερμανία».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ