Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Intrakat

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς και ο...
More

  Latest Posts

  Πότε θα επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» στην Ελλάδα – Τα πρώτα μηνύματα

  Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για τον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44 ετών. Από τη Μεγάλη Τρίτη οπότε και άνοιξε η σχετική πλατφόρμα έχουν κλειστεί 120.000 ραντεβού ενώ 12.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

  Στην ομάδα 40-44 ετών, η πλατφόρμα άνοιξε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Μέσα σε λίγες ώρες είχαν κλειστεί πάνω από 45.000 ραντεβού ενώ εμβολιάστηκαν οι πρώτοι 500 πολίτες. Οι ρυθμοί με τους οποίους κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, ανάγκασε την κυβέρνηση να ανοίξει νέα εμβολιαστικά κέντρα.

  Τα μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι θετικά για την κυβέρνηση αφού όπως είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα, μέχρι τότε δεν είχε εμβολιαστεί το ποσοστό των πολιτών που περίμενε η κυβέρνηση.

  Πότε θα επιτευχθεί όμως η περίφημη «ανοσία της αγέλης» στην Ελλάδα; Σημειώνεται ότι όπως έχει τονιστεί πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από 70% των πολιτών προκειμένου να χτιστεί το τείχος της ανοσίας και να αρχίσει η επιστροφή στην όποια κανονικότητα.

  Ο εμβολιασμός των 30άρηδων και των 40άρηδων θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος για την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τις πλέον παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, που εργάζονται και χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα εργάζονται στον τουρισμό και την εστίαση.

  Μεγάλος στόχος κυβέρνησης και ειδικών είναι μέχρι το καλοκαίρι να επιτευχθεί η περίφημη ανοσία της αγέλης. «Φέτος το καλοκαίρι, παρότι ξεκινάμε με πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι, έχουμε πολύ περισσότερα όπλα. Έχουμε τους εμβολιασμούς, έχουν επιταχυνθεί και μπορούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο 40 με 50% μέχρι τέλος Ιουνίου, έχουμε ήδη κάποιους με ανοσία λόγω ασθένειας. Την ανοσία της αγέλης για το καλοκαίρι θα την πετύχουμε και θα έχουμε επιταχυνόμενο μπλοκάρισμα του ιού το οποίο θα οδηγήσει κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

  Παράλληλα τόνισε πως «είναι δύσκολο με εμβολιασμούς το καλοκαίρι να έχουμε τεράστιο κύμα, πρέπει να πάμε πάρα πολύ άσχημα. Αν κρατηθούμε σε 1.500 με 2.000 κρούσματα για πολλές εβδομάδες θα σημαίνει ότι η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά υψηλή, κι επομένως οι μη εμβολιασμένοι θα συνεισφέρουν στις ΜΕΘ, συν το γεγονός ότι είχαμε και σπάνιες μολύνσεις εμβολιασμένων».

  Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε πως με τα εμβόλια που εξασφαλίστηκαν θα φτάσουμε να εμβολιάζουμε 100.000 πολίτες την ημέρα. Υπογράμμισε ότι με αυτόν τον τρόπο, αν όλα πάνε καλά η ανοσία στα μέσα του καλοκαιριού μπορεί να επιτευχθεί.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ