Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ντρέπεται κανείς γι’ αυτό που συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ;

  Η ακρίβεια δοκιμάζει τους πολίτες που βλέπουν τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να αυξάνονται συνεχώς. Ως… ανάχωμα στα ακριβά προϊόντα επιχειρεί να λειτουργήσει το Καλάθι του Νοικοκυριού, ένα μέτρο που πάρθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

  Οι εταιρείες μετά τις ανατιμήσεις φαίνεται πως βρήκαν άλλο τρόπο για να έχουν το κέρδος που θεωρούν, τουλάχιστον οι ίδιες, απαραίτητο.

  Οπως καταγγέλλουν καταναλωτές, οι ποσότητες στις συσκευασίες έχουν μειωθεί αισθητά (shrinkflation) κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να προχωρούν σε «έμμεσες» ανατιμήσεις κατά το δοκούν.

  Επίσης, τα στοιχεία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας δείχνουν ότι το περιεχόμενο έχει μειωθεί σε 238 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όπως όλα δείχνουν αυτό θα συνεχιστεί για όσο θέλουν οι εταιρείες, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία σύσταση επειδή η Ελλάδα δεν έχει γίνει, ευτυχώς, ακόμα Σοβιετική Ένωση!

  «Αυτό δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο», απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια σύσταση, λόγω των δυσμενών συνθηκών για τα νοικοκυριά, είπε: «Όχι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια σύσταση γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει ευτυχώς Σοβιετική Ένωση. Οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν τις συσκευασίες όπως θέλουν, τις επωνυμίες όπως θέλουν, τις ετικέτες όπως θέλουν κι αυτό λέγεται marketing».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ