Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Intrakat

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς και ο...
More

  Latest Posts

  Νέα μυστήρια με το Astrazeneca

  Αξιωματούχος του ΕΜΑ δήλωσε στο Reuters ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του σε συνέντευξή του στη Stampa σχετικά με την ασφάλεια του εμβόλιου της AstraZeneca για τους ηλικιωμένους, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr.

  Ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δήλωσε την Κυριακή ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca είχε ένα ευνοϊκό προφίλ κινδύνου-οφέλους για όλες τις ηλικιακές ομάδες και ιδιαίτερα για όσους ήταν άνω των 60 ετών.

  Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε νωρίτερα ότι ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβαλιέρι, είπε πως οι χώρες πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών καθώς και στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, εν μέσω φόβων για πολύ σπάνια περιστατικά πήξης του αίματος και καθώς διατίθενται εναλλακτικά εμβόλια.

  «Δυστυχώς, τα λόγια μου δεν έχουν ερμηνευθεί σωστά σε πρόσφατη συνέντευξη με τη La Stampa», δήλωσε ο Καβαλιέρι σε δήλωση προς το Reuters. Το εμβόλιο της AstraZeneca «διατηρεί ένα ευνοϊκό προφίλ κινδύνου οφέλους σε όλες τις ηλικίες, αλλά ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών», είπε.

  Η θέση του EMA είναι ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών. Ωστόσο, αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα κάτω από μια συγκεκριμένη ηλικία, συνήθως από 50 έως 65 ετών, περιορίζοντας τη χρήση του σε ηλικιωμένους λόγω πολύ σπάνιων περιπτώσεων πήξης του αίματος, κυρίως μεταξύ των νέων.

  Την Κυριακή το απόγευμα, η La Stampa άλλαξε τον τίτλο στο άρθρο της στο διαδίκτυο και πρόσθεσε μια διευκρίνιση με τα μετέπειτα σχόλια του Cavaleri στο άρθρο της.

  Η στάση της Ιταλίας απέναντι στο εμβόλιο της AZ

  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, αφού ένας έφηβος που έλαβε το εμβόλιο πέθανε από μια σπάνια μορφή πήξης του αίματος.

  Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Roberto Speranza δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 60, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν λάβει τη πρώτη δόση.

  Όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία είχε σταματήσει προσωρινά τους εμβολιασμούς με AstraZeneca τον Μάρτιο μετά από ανησυχίες σχετικά με τα πολύ σπάνια περιστατικά θρομβώσεων με θρομβοπενία. Τους επανεκκίνησε τον επόμενο μήνα με τη σύσταση να χρησιμοποιείται το προϊόν «κατά προτίμηση» για άτομα άνω των 60 ετών, αφού ο EMA δήλωσε ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ