Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Μαύρες» προβλέψεις για τις τιμές στο φυσικό αέριο– Πανάκριβο θα παραμείνει το ρεύμα

  Αναζωπυρώνονται και πάλι ακραία σενάρια για την πορεία τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, την ώρα που ήδη τα σημερινά επίπεδα έχουν πυροδοτήσει ράλι τιμών και στο ρεύμα.

  Πέντε και πλέον φορές είναι πάνω, σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές στον Ολλανδικό δείκτη αναφοράς TTF για το φυσικό αέριο.

  Έτσι από τα επίπεδα των 45-50 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν πέρυσι, τώρα, τα συμβόλαια, με βάση τα δεδομένα TTF, είναι πάνω από τα 220 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για τον Σεπτέμβριο είναι στα 229,6 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στα 237 ευρώ για το Νοέμβριο, ενώ έφτασαν ακόμη και τα 334 ευρώ για τα συμβόλαια της Άνοιξης του 2023, για να αποκλιμακωθούν στην πορεία.

  Βολές από τη Gazprom


  Στο μεταξύ, για νέες αυξήσεις- φωτιά στην τιμή του φυσικού αερίου έκανε λόγο, χθες, για την Ευρώπη η Gazprom.

  Όπως ανέφερε η ρωσική εταιρεία, οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου θα μπορούσαν να εκτοξευθούν κατά 60% σε περισσότερα από 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτόν τον χειμώνα, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 395 ευρώ η μεγαβατώρα, καθώς οι εξαγωγές και η παραγωγή της εταιρείας συνεχίζουν να μειώνονται εν μέσω κυρώσεων της Δύσης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ