Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Κύμα» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χιλιάδες ακίνητα από Σεπτέμβριο

  Το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου σηματοδοτεί την έναρξη ενός εφιαλτικού χρονικού διαστήματος για χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες της Εφορίας, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να ετοιμάζεται για νέο γύρο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

  Υπενθυμίζεται πως τα αναγκαστικά μέτρα είχαν «παγώσει» κυρίως τον Αύγουστο, έναν μήνα κατά τον οποίο παραδοσιακά δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας είχε καθυστερήσει το πρόγραμμα που βγάζει στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα, με επισπεύδοντες τις τράπεζες, τα funds, αλλά και την Εφορία. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα να κινήσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για χρέη πάνω από 500 ευρώ.

  Ολα αυτά σε μια περίοδο που η ακρίβεια «καίει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με τις τιμές στο ρεύμα να χτυπούν το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά και όλη την Ευρώπη να προετοιμάζεται για έναν χειμώνα-εφιάλτη για τα νοικοκυριά, που αναμένεται να εξαφανίσει σχεδόν ολόκληρο το διαθέσιμο εισόδημα.

  Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, λοιπόν, βάσει του στρατηγικού πλάνου που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 6.000 e-πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα, η έναρξη των πλειστηριασμών και για τα χρέη προς την Εφορία αναμένεται να γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, με τις οφειλές προς την ΑΑΔΕ να αγγίζουν συνολικά τα 90 δισ. ευρώ, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 52.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιουλίου 2022.

  Υπολογίζεται ότι το 83,4% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρίες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,5% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων. Επίσης, 8.091 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2023.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ