Κορωνοϊός: Η επιστροφή του «εφιάλτη» των περιορισμών

Το άνοιγμα των συνόρων της Κίνας φέρνει αναστάτωση, αλλαγές και νέους περιορισμούς σε πολλές χώρες του πλανήτη που θέλουν να οχυρωθούν μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίζονται στη χώρα που ξεκίνησε ο covid-19, φοβούμενες για νέες μεταλλάξεις.

Η Γαλλία, το Ισραήλ αλλά και η Ισπανία ανακοίνωσα ότι οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα θα πρέπει να έχουν πρώτα υποβληθεί σε τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 5 Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19, 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους. Στο κυνήγι των νέων μεταλλάξεων οι βρετανικές υγειονομικές αρχές θα διενεργούν τυχαία τεστ σε κάποιους από τους επιβάτες κατά την άφιξή τους.

Η Μαλαισία θα θερμομετρεί τους επιβάτες των αεροσκαφών που εισέρχονται στη χώρα ενώ θα εξετάζει και τα λύματα τους. Η Νότια Κορέα από την 5η Ιανουαρίου θα υποβάλει σε τεστ PCR το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους όσους ταξιδιώτες έρχονται από την Κίνα.

Η Ιταλία σε περίπτωση νέας έξαρσης κρουσμάτων εξετάζει νέα μέτρα όπως το να είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η αύξηση της τηλεργασίας, η μείωση των εκδηλώσεων που παράγουν συνωστισμό.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...