Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  «Καταπέλτης» ο Καπραβέλος κατά της κυβέρνησης που ξανανοίγει τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα

  Λυπάμαι πάρα πολύ, ειλικρινά». Με τη φράση αυτή ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως ακριβώς τα έκλεισε, και να μην δώσει καν μια μικρή παράταση πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας.

  «Το μεγάλο θέμα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μου είναι να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία, με κεφαλαία γράμματα. Δεν υπάρχει κανείς γονιός και κανείς Έλληνας πολίτης που θέλει ανοιχτά τα σχολεία και κλειστά τα νοσοκομεία» τόνισε στο Mega ο Ν. Καπραβέλος. Όπως είπε, μιλά ύστερα από μια πολύ δύσκολη εφημερία, με 57 εισαγωγές που αν ισχύουν όσα λέει ο ΕΟΔΥ το 70% πρέπει να είναι Όμικρον. Την ίδια ώρα, οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες 100% και υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

  «Άρα αυτή τη στιγμή δεν κατανοώ τη συζήτηση. Δεν ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, δεν ζητήσαμε κλείσιμο καμίας δραστηριότητας. Ζητήσαμε απεγνωσμένα να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία. Για μας εκείνο που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» τόνισε. «Δεν κατανοώ αυτή τη στιγμή ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι υποβαθμίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής» συμπλήρωσε.

  «Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μας στα θύματα που έχουμε κάθε μέρα, στους αρρώστους που είναι εκτός ΜΕΘ, στην υποβάθμιση των υπολοίπων ασθενειών του νοσοκομείου και να μην συζητάμε για μια μικρή παράταση των σχολικών διακοπών ώσπου να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει» ανέφερε ακόμη.

  Στο σχόλιο δε του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου ότι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μοντέλο που υιοθετήθηκε στα σχολεία πριν κλείσουν εφαρμόστηκε καλά κι ότι δεν είδαν αύξηση κρουσμάτων, ο Νίκος Καπραβέλος εξερράγη: «Τι λέτε; Εμείς μες στην εντατική αυτό λέμε;».

  «Δεν καταλαβαίνω. Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η επιτροπή από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας στα σχολεία. Τα σχολεία δεν έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου;» σημείωσε ακόμη.

  Τέλος, ο Ν. Καπραβέλος τόνισε ότι έγιναν πολλά τραγικά λάθη στη διαχείριση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ