Καρέ – καρέ η ενέδρα και η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ – Δείτε το βίντεο (vid)

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη και η δημοσιογραφική οικογένεια για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος δημοσιογράφος δέχθηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Όπως μετέδωσε το Open, ο άτυχος δημοσιογράφος πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε διαφορετική θέση και όχι – όπως συνήθιζε – στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε, καθώς εκεί είχα παρκάρει ο γιός του το καινούργιο του αυτοκίνητο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν», στο κεφάλι και στον θώρακα. Αστυνομικοί θεωρούν ότι το φονικό όπλο ενδέχεται να είχε σιγαστήρα.

«Του έριξαν και χαριστική βολή»

«Παρκάρω το αυτοκίνητο, επειδή ήταν τρεις υπάλληλοι του δήμου μέσα στο πάρκο που καθαρίζανε, πήγα αμέσως και τους ρώτησα τι έγινε ρε παιδιά ‘πέρασε μια μηχανή τον πυροβολήσανε και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή και στη συνέχεια έφυγαν’» λέει στους δημοσιογράφους μια γυναίκα που βρέθηκε στην περιοχή λίγα δευτερόλεπτα μετά την άγρια δολοφονία.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και πριν προλάβει να κάνει μερικά βήματα, οι δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι πήγαν από πίσω του, τον αιφνιδίασαν και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...