Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η Άγκυρα μεταφέρει την επιθετικότητα στην Κύπρο

  Στην Κύπρο μεταφέρει την επιθετικότητά της η Άγκυρα, με την έκδοση παράνομης NAVTEX που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή βόρεια της Καρπασίας, στα νότια τουρκικά παράλια. Η τουρκική NAVTEX NW-0650/22 FA-28 αφορά «επιστημονικές (σεισμογραφικές) έρευνες» από το σκάφος «Bilim 2» και έχει ισχύ από 4 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου.

  Με τη NAVTEX 225/22 που εξέδωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ – JRCC LARNACA) στις 29 Ιουνίου καλεί την Τουρκία να ακυρώσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και ενημερώνει όλους τους ναυτιλλομένους: «Αυτή η ενέργεια της Τουρκίας είναι παράνομη και αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας. Είναι επίσης ποινικό αδίκημα, βάσει των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

  Σε ανταπάντηση, μέσω νέας NAVTEX, ο σταθμός της Αττάλειας, αφού επαναλαμβάνει τα γνωστά τουρκικά φληναφήματα περί «ελληνοκυπριακής διοίκησης», σημειώνει ότι η τουρκική NAVTEX «για τις επιστημονικές έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα είναι νόμιμη και σε ισχύ, και ο σταθμός θα συνεχίζει να ενημερώνει με μηνύματα τους ναυτιλλομένους».

  Αντίθετα στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο η τουρκική επιθετικότητα εκδηλώθηκε από τέσσερα συνολικά αεροσκάφη, ένα ζεύγος μαχητικών F-16 και δύο μεμονωμένα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ) αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Έγιναν 42 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), εκ των οποίων οι 41 από τα ΜΕΑ και η μία από τα μαχητικά, και πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ