Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Επιστροφή στην «κανονικότητα» 1η Μαΐου – Οι αντιδράσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού και μάσκες

  Η πολυπόθητη «κανονικότητα», ουσιαστικά επιστρέφει από την 1η Μαΐου.

  Το τελευταίο μεγάλο περιοριστικό μέτρο κατά του κορονοϊού, η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε κλειστούς χώρους και μια σειρά από δραστηριότητες, αναστέλλεται -τουλάχτιστον για τους τέσσερις επόμενους μήνες- κάτι που πρακτικά σημαίνει πως από την Πρωτομαγιά και έπειτα όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε χώρους (εστίαση, μαγαζιά, θεάματα) που μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ή οι εκείνοι που είχαν νοσήσει πρόσφατα.

  Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν ειδικοί που δείχνουν προβληματισμό για τη συγκεκριμένη κίνηση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Παρακινδυνευμένο είναι πάντα το ότι γίνεται άρση μέτρων. Τώρα θα δοκιμαστούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων. Έχω πει ότι η μάσκα δεν πρέπει να βγει την 1η Ιουνίου. Το πιστοποιητικό θα το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου», σημείωσε μιλώντας στο MEGA.

  Αντίθετα, δεν θα υπάρξουν προς ώρας αλλαγές στη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Το μέτρο διατηρείται και ενδέχεται να ξαναπέσει στο τραπέζι τις επόμενες εβδομάδες. «Οι μάσκες προς το παρόν θα παραμείνουν, θα δούμε μέχρι πότε και που. Ακόμα έχουμε διψήφιους αριθμούς θανάτων και τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων. Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Καλά κάνουν και μειώνονται τα μέτρα, αλλά οι μάσκες είναι σημαντικές», τόνισε η κ. Παγώνη.

  Σχολιάζοντας το κατά πόσο η άρση των μέτρων είναι μια «νίκη» των ανεμβολίαστων, η ίδια είπε ότι «Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν, και δεν είχαμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού που φτάσαμε, ξέρετε πόσους θανάτους θα είχαμε; Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, τήρησαν τα πρωτόκολλα, και πήγαμε μπροστά».

  Μέτρα: Mε rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

  Από εκεί και πέρα, όπως ήταν γνωστό, καταργούνται τα self test σε παιδιά και φοιτητές, ενώ με 1 rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) θα πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εργασία τους με εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ όπου παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα. Με 1 rapid τεστ (από 2 που ήταν ως τώρα) θα πηγαίνουν εργάζονται πλέον και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΔΕΠ.

  Οι αλλαγές από πρώτη Μαΐου

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ήταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.

  Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ